Final i European Soloist Competition

Varje år arrangeras The European Brass Band Championships (EBBC) i ett nytt europeiskt värdland, med ett trettiotal brassband och runt tusen musiker som deltagare. När tävlingarna hålls i maj 2023 står för första gången Sverige som värdland och det är i Malmö det händer!

3 maj hålls Finalen i European Soloist Competition på Palladium, där tre finalister möts för att göra upp om vinnartiteln. Finalisterna ackompanjeras av Concord Brass Band från Köpenhamn under ledning av Andreas Hanson. Efter paus blir det konsert med European Youth Brass Band under ledning av Per Otto Johansson och till sist en kort prisceremoni.

I samband med Europamästerskapet bildas även ett European Youth Brass Band (EYBB), sammansatt av skickliga unga musiker som valts ut i respektive medverkande länder. Orkestern deltar på olika sätt under hela arrangemanget.

Tävlingarna och de större konserterna kommer att hållas på Palladium och i Malmö Live Konserthus den 3-7 maj men evenemanget föregås även av en hel del andra konserter. Bland annat ger brassband från Skåne och EYBB lunchkonserter i Lunds Allhelgonakyrka, Kulturskolans elever möter lokala brassband i ett spännande samarbete på Palladium och Ola Salos nyskrivna verk för kör och brassband uruppförs i S:t Petri kyrka.

EBBC 2023 arrangeras av föreningen Brassmusik Skåne i nära samarbete med Musik i Syd och Malmö Live Konserthus.

Läs mer om mästerskapet samt alla kringarrangemang på brassmusikskane.se

 • Plats : Palladium, Södergatan 15, Malmö
  Datum : onsdag 3 maj
  Tid : 19:00
  Priser :
  • Entré: 160 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att spara en bokning för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.