Fågelskådningshelg i södra Skåne

Tidig höst i sydligaste delen av Sverige är en extra härlig tid. Ladda upp inför hösten under en helg med Skånes fina natur och fågelliv. Med AviFauna Naturresor har du chans att komma riktigt nära naturen, på ett sätt som är svårt att göra på egen hand. Vi vet alla hemliga ställen där fåglarna lever, och hur vi bäst kan se dem.

Nära Ystad, och ett stenkast från havet på Skånes vackra sydkust, finns Hotell Mossbylund. Här har en skånegård omvandlats till ett svanenmärkt och mysigt 4-stjärnigt hotell, med naturen runt knuten.

Vi kommer bestämma exakt vart vi åker under dagarna beroende på fågeltillgång och väder, så vi får ett optimalt utbyte. Då vi bor mitt i fågelmarkerna kan morgontidiga följa med på en promenad före frukost.

En morgon besöker vi en ringmärkning och får tillfälle att se fåglarna på nära håll och lära oss mer om hur de flyttar. En annan dag undersöker vi kustens dungar, den sista utposten för flyttande småfåglar på väg till Afrika att vila sig i innan de tar språnget över Östersjön. När det är sol och senare på dagen kommer vi spana efter rovfåglar och försöka lära oss att skilja mellan dem.

Vi kommer självklart besöka norra Europas finaste flyttfågellokal, Falsterbo en dag. Och vi skall försöka leta upp den vackert blåa kungsfiskaren också!

Måltider intas på hotellet (förutom en picknicklunch då vi är i Falsterbo) varför transporterna som sker i minibuss eller bilar blir relativt korta.

11 sept Resan startar kl 1200 på Mossbylund där vi skall husera under helgen.
12 sept Hel dags fågelskådning med picknicklunch.
13 sept Ringmärkning på morgonen och vi avslutar kl 1500 på Mossbylund.

I priset ingår:
- dubbelrum (enkelrum mot tillägg)
- helpension
- alla transporter från och till Mossbylund för dagsprogrammen
- ringmärkningsdemonstration (väderberoende)
- reseledare från AviFauna Naturresor
- lånekikare vid behov

Köpvillkor:
https://avifauna.se/villkor

 • Kommentar : Skriv även din e-postadress och telefonnummer i kommentarsrutan
  Plats : Hotell Mossbylund, Mossby 157, Skivarp
  Datum : fredag 11 september
  Tid : 12:00
  Priser :
  • Avgift (2 övernattningar + helpension): 7900 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.