• Speltid: 90 min totalt utan paus
  • Kategori:
  • Artist / Medverkande: Jakob Riis, Jørgen Teller, Silas Bieri & Alexis R. Cancino, Lola and Yukao meets

Ear Sound Scape

Ear Sound Scape nr. 5 är en vandring in i en värld av hisnande arkitektur och invaggande akustik. Det är en musikalisk färd genom Lokstallarnas bombastiska huvudhall in i gömda och bortglömda utrymmen som avslutas i in-discourse studio. På vägen möter vi performance och installationer som skapar en länk mellan oss och platsen. Förflyttningen genom den karga urbana miljön ger en unik känsla av samhörighet. Välkomna att följa med oss på en utforskande resa som väcker våra sinnen och lämnar oss med intryck och tankar som stannar kvar länge.

”Paradisförsök”
av Jakob Riis

Ett liveframträdande med trombon och elektronik där Jakob Riis, i en strävan efter det oåtkomliga sönderdelar ljud för att utforska deras beståndsdelar och resonans från olika vinklar. ”Paradisförsök” är en ritual som får ljud att materialisera sig i rum.

”Train Karma”
av Jørgen Teller

En sonisk mini-konsert inspirerad av de otroliga ljudmassorna som tågen runt om i Malmö skapar, och har skapat, alla dygnets timmar i och runtom Lokstallarna. Jørgen Teller letar efter det gömda bruset och den speciella melodin i godstågens möte med spårens järn, samtidigt som han utforskar variationerna i de blåsiga ljuden som tågen gör. I Lokstallarnas numera tomma verkstadshall utforskar Teller akustiken med experimentella inspelningar som blir en rumslig påminnelse om tågen som en gång i tiden huserade. ”Train Karma” är en hyllning till det fria ljudet i ett gigantiskt utrymme.

”Draft of Silence #1”
av Silas Bieri & Alexis R. Cancino

”Draft of Silence #1” är ett audiovisuellt verk som reflekterar kring Lokstallarnas transformation. Än mer än en audiovisuell reflektion är verket ett tidsdokument som skildrar lokaler som ekar tomma på grund av staden och samhällets utveckling. Tystnaden som skapats av rutiner. Tystnad som repetition eller frånvaro av ljud. Fotografi och musik samspelar med häpnadsväckande arkitektur för att bryta en påtvingad tystnad. Men vad är egentligen tystnad och när är den bruten?

”Völuspá”
av Lola and Yukao Meet

En audiovisuell föreställning inspirerad av en dramatisk nordlig berättelse om födelsen av världen och dess våldsamma förstörelse genom kampen mot jättar och gudar. Den uppslukande flerkanals elektroakustiska kompositionen, som är belägen med uttrycksfulla klagosånger från en cello, omger en hybrid performativ digital och fysisk målning i en cirkel på marken. Det visuella, projicerat på golvet och mixad med performativ ritning, och den omgivande kompositionen inviger publiken i en primitiv ritual som frammanar cirkulära ceremonier från forntiden runt en eld.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.