• Arrangör:
 • Kategori:
 • Hemsida: http://www.mixmusik.com

Dubbelkonsert med medeltida ballader – Folk och Rackare samt Johanna & Scott Hongell-Darsee

Johanna & Scott Hongell-Darsee
kl 18.30

Konserten inleds av Scott och Johanna Hongell-Darsee, vars vandringar har fört dem från Finland respektive USA – genom Europa, Skandinavien, Indien och Amerika. På vägen har de plockat upp sånger och berättelser som de framför med mim, dans, berättande, sång och egna innovativa arrangemang. De medeltida balladerna och runosångerna har trollbundit publiken i hela USA. Med sin vackra röst framkallar Hongell väsen från djupet av mänsklighetens kollektiva minne och bjuder in dig till samvaro med förfäderna för en stund.
På scenen:
Johanna Hongell Darsee: sång, berättande, träblås- och stränginstrument
Scott Hongell Darsee: stränginstrument

https://www.hongelldarsee.com

Folk och Rackare
kl. 20.00

Folk & Rackare - en av de mest inflytelserika grupperna inom svensk folkmusik under 1970-talet har återförenats! Med intrikat stämsång och nyskapande arrangemang av främst medeltidsballader, nådde bandet ut till en bred svensk och internationell publik. Deras framförande av traditionell svensk och norsk folkmusik, med influenser från den brittiska folkrocken à la Fairport Convention, inspirerade unga musiker och bjöd publiken på en upplevelse som levde kvar länge efter konserterna.

2017 fick bandet en inbjudan att medverka på ett arrangemang, som de inte kunde tacka nej till. Så efter dryga 30 års uppehåll samlades medlemmarna för att spela igen. Det finns fortfarande ett sug efter deras kreativa tolkningar av medeltida ballader. Det bekräftas inte minst när deras utgåva ”Rackarspel” från 1978, hamnade på femte plats över musikmagasinet Liras lista ”De 100 viktigaste albumen inom svensk folkmusik” (Lira 2018:2).

De mustiga texterna om oknytt, uppror, brännvin, konungagårdar och om de som gjorde tvärsemot, de som vägrade och sa ifrån, lyfts fram av den vackra sången. Tillsammans med musikens mångfald av klanger, levandegörs flerhundraåriga berättelser som beskriver något allmänmänskligt, något som talar till oss än idag. Folk och Rackares musik knyter an till folksjälen, den berör essensen av livet som kommer finnas kvar i många sekler till. Kom och få en smak av det oändliga!

På scen:
Carin Kjellman: sång
Ulf Gruvberg: sång, gitarr
Jørn Jensen: sång, mandola, gitarr, dulcimer, krumhorn, mungiga
Trond Villa: sång, fiol, hardingfela, mandolin

Konserten ingår i Folkfest Malmö och du får fri entré till Malmö Folks evenemang Folkklubb kl 22.00 i samma lokal.

 • Plats : Moriska Paviljongen, Norra Parkgatan 2, Folkets Park, Malmö
  Datum : fredag 16 oktober
  Tid : 18:30
  Priser :
  • Entré: 195 kr
  • Medlem Mix Musik: 150 kr
  • Student: 120 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.