• Kategori:
  • Hemsida: http://doclounge.se

Doc Lounge Malmö: One Child Nation

Doc Lounge Malmö visar den prisbelönta filmen One Child Nation. Det är en undersökande skildring av kinas enbarnspolitik och dess förödande konsekvenser för landets befolkning

ONE CHILD NATION
Wang & Zhang / China & U.S.A / 2019 / 85 min / Engelska & Mandarin
SUBTITLES: ENGLISH

One Child Nation blottar ett socialt experiment utan dess like - Kinas enbarnspolitik som rådde mellan 1979 och 2015.
Enbarnspolitiken introducerades för att lagstadga familjeplaneringen i Kina, detta för att bromsa landets befolkningstillväxt. För många familjer hade detta allvarliga konsekvenser och det ledde också till att föräldrar övergav de barn som var av ett oönskat kön - oftast flickor.

Regissörerna Nanfu Wang och Jialing Zhang avslöjar de förödande konsekvenser som Kinas enbarnspolitik orsakade och riktar ljuset mot den propaganda som hjärntvättade kinesiska medborgare till att begå brott mot både sina grannar och till och med familjemedlemmar.
I intervjuer med föräldrar som mist sina barn, personer som separerats från sina syskon och de som dödat barn - i lagens namn - bryts årtionden av tystnad.

Kvällens DJs: Lisa & Toni
Två svincoola personer som känns igen från Malmös kreativa kretsar och från kollektivet Slätten. Tänk dig två 80-talskids som kollade på ZTV och MTV alla dagar efter skolan och den gedigna kunskap det innebär.
Lisa Ewald & Antonia Rojas gillar musik som är hittig och medryckande. Dom blandar gärna hiphop, rnb, pop, rytm och go stämning!

Vad och när:
Dörrar öppnas: 19.00
Filmstart: 20.00
Mer info om ev. gäster, samtal andra kringarrangemang finns på vår hemsida och på facebook: www.doclounge.se/malmo eller https://www.facebook.com/DocLoungeMalmo

Om Doc Lounge Malmö:
Doc Lounge Malmö skapar unika helkvällar där dokumentärfilm visas i kombination med olika kringarrangemang. Vi bjuder in aktuella gäster och regissörer för samtal. Kanske är det livemusik eller djs och alltid Malmös bästa barhäng. Detta har vi gjort på tisdagar sedan 2006, och man hittar oss på Babel vid Möllan. Våren 2020 kommer vi bjuda på inte mindre än 11 helkvällar av några av de bästa dokumentärfilmerna just nu, exklusiva förhandsvisningar, Sverigepremiärer och efterlängtade releaser.

Sittplatser:
Alla platser är onumrerade. Förköpsbiljett garanterar inte sittplats vid utsålda arrangemang. Möbleringen är inte fast, så variationer förekommer beroende på kväll. Vi gör vårt yttersta för att alla ska kunna sitta och se så bra som möjligt.

Tillgänglighet:
Babel ligger en halv-trappa upp. Det finns en ramp till vänster om entrédörren. Be entrévärdar eller kassapersonal om hjälp för att fälla ner denna. Det går bra att meddela i förväg om du vill ha hjälp när du kommer: malmo@doclounge.se. En rymligare toalett, anpassad för rullstol finns i anslutning till entré och garderob. Textning av våra filmer varierar. Se på varje enskilt evenemang för detaljer kring språk och eventuella undertexter.

More info about Doc Lounge Malmö and our movies can be found on our website: www.doclounge.se/malmo

Doc Lounge Malmö arrangeras i stolt samarbete med Malmö stad, Film i Skåne AB, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel Malmö.

Hemsida: https://www.facebook.com/events/538509946750166

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.