• Kategori:
  • Hemsida: http://doclounge.se/malmo

Doc Lounge Malmö i samarbete med AKTARR: The Cave

Doc Lounge Malmö presenterar den Oscarsnominerade dokumentärfilmen The Cave. Efterfilmen hålls ett fördjupande samtal.
Visningen av The Cave sker i samarbete med AKTARR, en av Sveriges största nyhetsplattformar, på arabiska. Learn more about Aktarr here: www.about.aktarr.se

Om filmen
Feras Fayyad är en hyllad regissör som nu är tillbaka med ännu en gripande film. The Cave är en otroligt stark berättelse från krigets Syrien. The Cave är nominerad till en Oscar för bästa dokumentär.

I ett krigsdrabbat Syrien, mitt under flygattacker och bombningar kämpar ett dedikerat team kvinnliga läkare på ett underjordiskt sjukhus - The Cave. Vi får följa teamet när de sliter mot alla odds för att rädda människor liv när bomber och missiler spränger deras stad och hem i spillror.

Den syriska regissören Feras Fayyad tar oss till ett postapokalyptiskt landskap, ett nätverk av hemliga tunnlar under staden Ghouta där överlevande sökt skydd. Under jorden utför Dr. Amani Ballour och hennes kollegor ett jobb som inte är till för kvinnor i den patriarkala värld de befinner sig i. I kampen mot sexism, dagliga bombräder, resursbrist och hot om attacker med kemiska vapen är det här ett gripande porträtt av mod, motståndskraft och solidaritet.

The Screening of The cave is in partnership with Aktarr.
Aktarr is one of the biggest newsplatforms in Sweden, and all information is in Arabic. The screening of The Cave will be followd by a discussion moderated by Aktarr. More information will be announced further on.

Om Doc Lounge
Doc Lounge Malmö skapar unika helkvällar där dokumentärfilm visas i kombination med olika kringarrangemang. Vi bjuder in aktuella gäster, kanske är det liemusik och alltid Malmös bästa barhäng. Detta har vi gjort sedan 2006 på tisdagar på Babel vid Möllan. Våren 2020 kommer vi bjuda på inte mindre än 11 helkvällar av några av de bästa dokumentärfilmerna just nu, exklusiva förhandsvisningar, Sverigepremiärer och efterlängtade releaser!

More info about the event and guests will be announced further on.
Var, när, hur:
Dörrar öppnas: 19.00
Filmstart: 20.00
Discussion: ca 21.45 - in English

Sittplatser:
Alla platser är onumrerade. Förköpsbiljett garanterar inte sittplats vid utsålda arrangemang. Möbleringen är inte fast, så variationer förekommer beroende på kväll. Vi gör vårt yttersta för att alla ska kunan sitta och se så bra som möjligt.

Tillgänglighet:
Babel ligger en halv-trappa upp. Det finns en ramp till vänster om entrédörren. Be entrévärdar eller kassapersonal om hjälp för att fälla ner denna. Det går bra att meddela i förväg om du vill ha hjälp när du kommer: malmo@doclounge.se
En rymligare toalett, anpassad för rullstol finns i anslutning till entré och garderob. Textning av våra filmer varierar. Se på varje enskilt evenemang för detaljer kring språk och eventuella undertexter.

More info about Doc Lounge Malmö and our movies can be found on our website: malmo@doclounge.se Doc Lounge arrangeras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.