• Kategori:
  • Hemsida: http://doclounge.se

Doc Lounge Malmö: Survivors

En unik berättelse från Sierra Leone mitt under Ebolaepidemiens utbrott.

I Survivors får vi möta de personer som riskerade sin egna liv för att rädda andras när Ebolan härjar som värst i Sierra Leone. Tack vare unik material filmat av filmare från Sierra Leone blir berättelsen ärlig och hjärtlig, men även en mer komplex skildring av landet och folket som upplevde denna svår epidemi.

Filmaren har följt de personer som jobbat med epidemin och dess offer på olika vis och vi får möta dem i deras dagliga liv. Men filmen skildrar inte bara hur epidemin sliter sönder familjer och ödelägger samhällen, den visar också hur infrastrukturen brister och djupa missförstånd mellan hjälporganisationer och de människor som de är där för att hjälpa.

Filmen berättar också om olösta politiska konflikter och spänningar som finns kvar efter det inbördeskrig som länge plågat landet. Det blir tydligt att de överlevande hamnar i en djup konflikt med vad det innebär att vara från Sierra Leone när man befinner sig i en så ofattbar kris som detta.

Mer info om filmen:
https://www.survivorsfilm.com

→ OM FILMEN
Titel: Survivors
Längd: 87 minuter
Språk: Engelska mfl.
Undertext: Engelska
Regi: Anna Fitch, Lansana Mansaray, Arthur Pratt och Banker White
År: 2018
Land: Sierra Leone / USA

OM KVÄLLEN:
DÖRRAR: 19.00 - filmen startar: 20.00
VAR: Babel, Spångatan 38 Malmö
FÖRKÖP: kulturcentralen.se
Ordinariepris: 90:- / Student: 70:-
GULDKORT: 400:-
Ett Guldkort ger dig fri entre och köföreträde till samtliga ordinarie visningar. Vid visningar där förköpet sålt slut finns det plats för Guldkortsinnehavare.

Sittplatser:
Alla platser är onumrerade. Förköpsbiljett garanterar inte sittplats vid utsålda arrangemang. Möbleringen är inte fast, så variationer förekommer beroende på kväll.

Tillgänglighet:
Babel är rullstolsanpassat, det finns en ramp till vänster om entrédörren. Be entrévärdar eller kassapersonal om hjälp för att fälla ner denna. Filmerna varierar i textning - se varje enskild evenemang för detaljer.

INFORMATION IN ENGLISH
Information about Doc Lounge and our films in English can be found on our website: www.doclounge.se/films

Mer information Doc Lounge Malmös program: www.doclounge.se/malmo

Doc Lounge Malmö drivs i samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.