• Arrangör:
 • Kategori:
 • Hemsida: http://www.doclounge.se/malmo

Doc Lounge Malmö: Softie

En varm och hoppingivande dokumentär om idealism, demokrati och kämparglöd.

Fotojournalisten och aktivisten Bonafice “Softie” Mwangi har länge kämpat mot orättvisor i sitt hemland Kenya. Med en obotlig optimism tar han sig an de svåraste utmaningarna och protesterar mot landets orättvisor och orättfärdigade våld med storslagna aktioner. Men när han tar steget vidare och ställer upp i regionvalet, sätts hans idealistiska slagord på prov. De korrupta dynastierna lägger sig inte utan kamp och slåss gärna smutsigt, vilket inte bara försätter Bonafice i fara, utan även hela hans familj.

Regissören Sam Soko fångar med träffsäker blick komplexiteten i att balansera kärleken till sitt land med familjens behov. Resultatet blir en rörande dokumentär som delvis sträcker sig bortom politiken och speglar vad som sporrar en aktivist till att aldrig ge upp hoppet om att kunna förändra sitt hemland.

GÄSTER TBA

OM FILMEN
Titel: Softie
Regissör: Sam Soko
Land: Kenya
År: 2019
Språk: Engelska
Längd: 96 minuter

→ Var, när, hur:
Dörrar öppnas: 19.00 - Filmstart: 20.00
Plats: Babel, Spångatan 38
Biljetter: endast förköp via Kulturcentralen där biljetterna säljs fram till två timmar innan eventet startar.

→ Sittplatser:
Vi har 50 tillgängliga platser på eventet. Vi följer självklart folkhälsomyndighetens råd och restriktioner för event, bordsservering och distansering och vi önskar att ni också gör det. Tvätta händerna, se till att hålla avstånd till andra sällskap, beställ sittande vid borden och hjälp oss att undvika all form av trängsel. Är ni sjuka eller uppvisar minsta symptom så ber vi er att stanna hemma.

→ Tillgänglighet:
Babel ligger en halv-trappa upp. Det finns en ramp till vänster om entrédörren. Be entrévärdar eller kassapersonal om hjälp för att fälla ner denna. Det går bra att meddela i förväg om du vill ha hjälp när du kommer: malmo@doclounge.se
En rymligare toalett, anpassad för rullstol finns i anslutning till entré och garderob. Textning av våra filmer varierar. Se på varje enskilt evenemang för detaljer kring språk och eventuella undertexter.

Doc Lounge arrangeras i stolt samarbete med Malmö stad, Film i Skåne AB, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel Malmö.

 • Plats : Babel, Spångatan 38, Malmö
  Datum : tisdag 27 oktober
  Tid : 19:00 , ( Filmstart 20:00 )
  Priser :
  • Entré: 90 kr
  • Student/Pensionär: 70 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.