Doc Lounge Malmö - Forget Me Not

En hjärtskärande dokumentär som kommer nära unga mammor som står inför det svåraste beslutet en människa kan tvingas fatta.

Vad driver en mor att lämna bort sitt barn? Detta är den stora frågan i Sun Hee Engelstofts hjärtskärande film om tre koreanska kvinnor som har blivit gravida utan att vara gifta och som nu döljer sina graviditeter för omvärlden. De bor i ett skyddshem för ogifta mödrar på en sydkoreansk ö, där det vackra landskapet står i skarp kontrast till det grymma dilemma som kvinnorna står inför: ska de behålla sina barn eller adoptera bort dem?

Engelstoft har givits en unik inblick i detta skyddshem som drivs av den viljestarka Mrs. Im, som strider för kvinnornas självständighet men hennes motståndare är sociala strukturer och familjetraditioner som sätter kvinnorna i en omöjlig situation. Engelstofts känsliga portsätt för oss nära en förbjuden värld och genom hennes egna upplevelser som ett koreansk adoptivbarn så ger hon en djupt personlig och häpnadsväckande inblick i en kultur där kvinnor inte tillåts råda över sitt eget öde.

Josefa Berg Art - 32 år gammal. Born and raised in Malmö. Josefa har studerat Graphic Design vid Central Saint Martins (London) och Visual Communication vid Malmö Universitet. Nu bjuder hon in dig till en konstutställning där hon tar med dig på en guidad resa över vad som pågår i en multi-diagnos-laddad hjärna och kampen att inte vara fullt fertil. En ond cirkel och den enda vägen ut ur den är att söka medicinsk hjälp, men att ständigt bli nekad den hjälpen - på grund av den starka medicineringen. Vi reser genom ett tufft tema som Josefa berättar om med lekfullhet och med ett lätt hjärta som ibland står i kontrast till hennes vardagsliv.

I samlingen finner vi allt från svartvita verk, stilfulla och ofta utmanande single-line teckningar till blyertsskisser, akryl och oljemålningar som är färgglada, inspirerande och lekfulla. I princip alltid använder Josefa samma färgpalett på ett sätt som blivit hennes unika signum.

DJ - Linn Rasmusson, Beyond Retros manager, second hand kungen och den andra delen av DJ-duon Be My Lover. Spelar de mysiga, trevliga, igenkännande hitsen som dunkade ur radion mellan 60-80talet.
De låtarna vi gärna sjunger med till men glömt någonstans på vägen.

 • Plats : Babel, Spångatan 38, Malmö
  Datum : tisdag 28 september
  Tid : 19:00 , ( Filmen börjar 20.00 )
  Priser :
  • Entré: 100 kr
  • Student/Pensionär: 80 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.