• Kategori:
  • Hemsida: http://www.doclounge.se/malmo

Doc Lounge Malmö: Ethiopiques - Revolt of the Soul

Stor säsongsavslutning men en fantastisk musikdokumentär!

Ethiopiques - Revolt of the Soul är en skildring av Francis Falcetos resa in i den, för honom då oupptäckta, världen av etiopisk musik och utforskandet av en av världsmusikens milstolpar, en bortglömd sådan.

Ethiopiques - Revolt of the Soul
Maciek Bochniak
2017 / Poland, Germany, UK / 70 mins

Ethiopiques är historien om den etiopiska musiken, berättad dels utifrån den franska konnässören Francis Falcetos perspektiv, men även såklart de Etiopiska musikernas. Det är en skildring av Falcetos resa in i den, för honom då oupptäckta, världen av etiopisk musik och utforskandet av en av världsmusikens milstolpar. Och en bortglömd sådan.

Filmen är framförallt en berättelse om denna unika musikgenre, som har haft ett betydande inflytande på fri jazz och popmusik under det sena 1900-talet. Den berättar om en förlorad och bortglömd generation av musiker, som drevs på flykt när kejsar Haile Selassies störtades och Derg juntan tog makten över landet. Av dessa musiker lever många idag i exil oxh i fattigdom. För maktskiftet i Etiopien betydde såklart en enorm förändring politiskt såväl som socialt och resulterade i ett nästan obefintligt kulturliv.

Dörrar öppnar kl 19.00
Filmen börjar ca kl 20.00
Information in English: http://doclounge.se/films/ethiopiques-revolt-of-the-soul

Babel är rullstolsanpassat, bara att be någon av personalen att hjälpa till och visa vart vår ramp är. Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.
Viktig info: Antal sittplatser på Babel är begränsat. Vid köp av biljett är man ej garanterad sittplats, Vid fullsatt evenemang räknar vi med cirka 10% ståplatser. Dörrarna öppnar 1 timme innan filmen startar. Om visningen inte är slutsåld säljs biljetter i entrén.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.