• Kategori:

Doc Lounge Malmö: Den sista cirkusprinsessan

Doc Lounge Malmö visar den efterlängtade dokumentären Den Sista Cirkusprinsessan. I sju generationer har cirkusen gått i arv, och Simona nu befinner sig Simona i ett vägskäl, ska hon föra familjens tradition vidare och låta cirkusen leva, eller är hon den sista cirkusprinsessan?

DEN SISTA CIRKUSPRINSESSAN
Sjöström / Sverige / 2019 / 58 min
Språk: Svenska / Undertexter: Inga

Simona är en ung kvinna som kämpar mot alla odds, och samhällets konventioner. I Den sista cirkusprnsessan får vi följa henne när hon går från att vara en sårbar och osäker tonåring till en stark och självständig kvinna som kämpar för sitt eget sätt att leva. En resa full av komplexitet och förvirring. Cirkusen ,och livet som kommer med den, står inför en stor förändring och Simona måste göra ett val. Antingen fortsätter hon att bära cirkusens arv genom att bli den sjunde generationen av cirkusartister. Eller så bryter hon med den långa familjetraditionen och går in i ett okänt liv utanför cirkuset.

Den sista cirkusprinsessan berättar en historia om en döende konstform och en ung kvinna som inte vet något annat än att bo och arbeta i cirkusen. För ett par år tillbaka var de tre generationer som åkte med cirkuset. Nu är de två. Blir Simona den sista?

Filmes regissör Åsa Sjöström är en hyllad fotograf som vunnit flera priser och utmärkelser, bland annat Årets bild. Den sista cirkusprinsessan har tidigare publicreats som ett bildreportage och filmen är Åsas regidebut. Musiken till filmen är komponerad av inga mindre än Nina Persson (The Cardigans) och Bob Hund.

Den sista cirkusprinsessan har världspremiär på Göteborgs filmfestival 2020 och är nominerad till Dragon Award Best Nordic Documentary, priset för nordens bästa dokumentär.

Var, när, hur:
Dörrar öppnas: 19.00
Filmstart: 20.00
Mer info om ev. gäster, samtal andra kringarrangemang finna på vår hemsida och på facebook. www.doclounge.se/malmo eller https://www.facebook.com/DocLoungeMalmo Om Doc Lounge Malmö:
Doc Lounge Malmö skapar unika helkvällar där dokumentärfilm visas i kombination med olika kringarrangemang. Vi bjuder in aktuella gäster och regissörer för samtal. Kanske är det livemusik eller djs och alltid Malmös bästa barhäng. Detta har vi gjort på tisdagar sedan 2006, och man hittar oss på Babel vid Möllan. Våren 2020 kommer vi bjuda på inte mindre än 11 helkvällar av några av de bästa dokumentärfilmerna just nu, exklusiva förhandsvisningar, Sverigepremiärer och efterlängtade releaser.

Sittplatser:
Alla platser är onumrerade. Förköpsbiljett garanterar inte sittplats vid utsålda arrangemang. Möbleringen är inte fast, så variationer förekommer beroende på kväll. Vi gör vårt yttersta för att alla ska kunna sitta och se så bra som möjligt.

Tillgänglighet:
Babel ligger en halv-trappa upp. Det finns en ramp till vänster om entrédörren. Be entrévärdar eller kassapersonal om hjälp för att fälla ner denna. Det går bra att meddela i förväg om du vill ha hjälp när du kommer: malmo@doclounge.se En rymligare toalett, anpassad för rullstol finns i anslutning till entré och garderob. Textning av våra filmer varierar. Se på varje enskilt evenemang för detaljer kring språk och eventuella undertexter. More info about Doc Lounge Malmö and our movies can be found on our website: www.doclounge.se/malmo

Doc Lounge Malmö arrangeras i stolt samarbete med Malmö stad, Film i Skåne AB, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel Malmö.

Hemsida: https://www.facebook.com/events/2205047243132422/

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.