• Speltid: 85 min
 • Arrangör:
 • Kategori:
 • Hemsida: http://www.doclounge.se/malmo

Doc Lounge Malmö: Aswang

I skuggan av Duterte-kriget mot droger på Filippinerna får vi följa liten pojke som är född i ett vidrigt system och en man som försöker bekämpa det.

När Rodrigo Duterte valdes till president i Filippinerna 2016 kallades han för Sydostasiens Donald Trump. En kontroversiell populist och auktoritär ledare som gick till val på hårdare tag mot brottslighet, men vars politik istället har lett till legaliserade mord och kidnappningar av landets mest utsatta. Likt Aswang, som är ett begrepp som används i Filippinsk folklore för onda andar, så härjar dödspatrullerna nattetid. Under två år har över 20 000 fattiga drogmissbrukare och misstänkta langare mördats medan få av drogindustrins rika ledarfigurer tagit skada. Vi får följa Broder Jun som inte tittar bort, utan istället dokumenterar och kämpar mot det växande våldet. Han tar oss med till Manillas fattigaste områden, till brottsplatser och hem till anhöriga vars familjemedlemmar mördats.

Alyx Ayn Arumpacs dokumentär tar oss bortom de politiska slagorden och djupt ner i konsekvenserna av Dutertes allt mer fascistoida metod.

Trailer:

ASWANG (2019) trailer from ASWANG on Vimeo.

OM FILMEN
Titel: Aswang
Regissör: Alyx Ayn Arumpac
Land: Filippinerna
År: 2019
Språk: Filippinska
Längd: 85 minuter

Förfilm:
Vinnare av Bästa Dokumentär på Pixel Filmfestival: Så inget händer dig av Lisa Rydberg och Lars Henrik Andersson
Dokumentär kortfilm/Sverige/10 min

Många har fått lära sig att alltid vara artiga och trevliga. Ibland kan det vara svårt att veta när man kanske inte ska vara det. En historia om att fatta fel beslut, om rädsla och om vårt samhälle

→ Var, när, hur:
Dörrar öppnas: 19.00 - Förfilm: 19.30 Så inget händer dig - Filmstart: 20.00 Aswang
Plats: Babel, Spångatan 38
Biljetter: endast förköp via Kulturcentralen där biljetterna säljs fram till två timmar innan eventet startar.

→ Sittplatser:
Vi har 50 tillgängliga platser på eventet. Vi följer självklart folkhälsomyndighetens råd och restriktioner för event, bordsservering och distansering och vi önskar att ni också gör det. Tvätta händerna, se till att hålla avstånd till andra sällskap, beställ sittande vid borden och hjälp oss att undvika all form av trängsel. Är ni sjuka eller uppvisar minsta symptom så ber vi er att stanna hemma.

→ Tillgänglighet:
Babel ligger en halv-trappa upp. Det finns en ramp till vänster om entrédörren. Be entrévärdar eller kassapersonal om hjälp för att fälla ner denna. Det går bra att meddela i förväg om du vill ha hjälp när du kommer: malmo@doclounge.se
En rymligare toalett, anpassad för rullstol finns i anslutning till entré och garderob. Textning av våra filmer varierar. Se på varje enskilt evenemang för detaljer kring språk och eventuella undertexter.

Doc Lounge arrangeras i stolt samarbete med Malmö stad, Film i Skåne AB, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel Malmö.

 • Plats : Babel, Spångatan 38, Malmö
  Datum : tisdag 29 september
  Tid : 19:00 , ( Förfilm 19.30, Huvudfilm 20:00 )
  Priser :
  • Entré: 90 kr
  • Student/Pensionär: 70 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.