• Speltid: 120 min totalt med paus
  • Kategori:
  • Hemsida: http://gulastudion.com

DEN OHÖRDE DON CHERRY

Den amerikanske kornettisten, improvisatören och musikaliske poeten Don Cherry rörde sig över stora musikaliska fält under en karriär som sträckte sig från det tidiga 50-talet fram till hans död 1995.

Han spelade med de stora saxofonisterna – Ornette Coleman, John Coltrane, Sonny Rollins, Albert Ayler och Archie Shepp – och skapade med sina musikaliska kollage en egensinnig fåra inom 60-talets kreativa jazz men var också en av de verkliga pionjärerna inom det som långt senare kom att kallas världsmusik. Det senare var en musik som i mångt och mycket formades i det lilla samhället Tågarp i norra Skåne.

Under sitt arbete som Don Cherrys biograf har journalisten och Jazz-redaktören Magnus Nygren kommit i kontakt med många av dessa inspelningar. Under evenemanget ”Den ohörde Don Cherry” ges tillfälle att lyssna på flera av dessa i högtalare, samtidigt som Nygren berättar om dem. De sätts in i ett sammanhang och breddar och fördjupar bilden av den nyfikne och alltid överraskande Don Cherry.

OBS! Vi släpper endast ett begränsat antal biljetter till detta evenemang.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.