• Speltid: 120 min totalt med paus
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.moomsteatern.com

Den Enfaldige Mördaren

Våren 2019 sätter Moomsteatern upp Den Enfaldige Mördaren, av Hans Alfredson. Regissör Helena Röhr bearbetar film-manuset från 1982 om Sven, som blir utpekad som idiot på grund av sitt talfel och som blir straffad av den onde fabrikör Höglund då han sätter sig emot dennes maktutövande.

Detta är en historia om ett samhälle som mobbar, fryser ut och straffar den som är annorlunda. Som utgår ifrån att den med funktionsvariation är dum i huvet. Där det finns godhjärtade människor som försöker hjälpa, men där mannen med makt och hans medlöpare ofta vinner. Där den förtryckte till slut reser sig och med all sin kraft ger igen. Men det är också historien om en stark kärlek som uppstår mellan två människor som båda är annorlunda i omvärldens ögon.

Av Hans Alfredson
Regi & bearbetning: Helena Röhr
Musik: Jan-Erik Sääf
Scenografi: Evelina Johansson
Kostym: Sandra Haraldsen
Ljusdesign: Hans C Roupe
Producent: Erika Ehrnström
Medverkande: Tryggve Algeus, Frida Andersson, Johanna Friberg, Therese Kvist, Ronnie Larsson, Harald Leander, Niclas Lendemar och Dennis Nilsson.

Ålder: Rek. från 15 år

PAUSSERVERING
Till föreställningen går det att förboka pausservering från en meny som består av dryck samt enklare mat och fika. Observera att pausen endast är på 20 minuter.

MAT + TEATER
I samarbete med restaurang MAT och Titti Qvarnström erbjuder vi två tillfällen då vi kombinerar mat och teater.

Lördagen den 23 mars kommer Den Enfaldige Mördaren att spelas kl. 18.00 och ni serveras där efter en trerätters meny i restaurangen.

Söndagen den 31 mars kommer Titti med kollegor att servera en brunch innan vår eftermiddagsföreställning av Den Enfaldige Mördaren

För mer information kring menyer, specialkost och för att förboka pausservering, gå in på:
http://moomsteatern.com/mat-statare-och-den-enfaldige-mordaren

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.