• Kategori:
  • Hemsida: http://www.palladium.nu
  • Artist / Medverkande: Fadons stora världsstjärna

Cristina Branco

Portugals musikaliska kännetecken, fadon, har i Cristina Branco sin mest självklara stjärna och uttolkare. Hon bottnar djupt i traditionen från att hon som artonåring fick en skiva med fadolegenden Amalia Rodrigues. Hon drabbades av styrkan och de starka känslorna i musiken, och av hur musik och text lever i lycklig symbios.
Men Cristina Branco utmanar också den klassiska fadotraditionen och lånar uttryck från jazz och annan samtida musik. Fadon har sina rötter bland sjömännen som lånade musikalisk inspiration från de forna kolonierna och blandade med den portugisiska folkmusiken. Texterna uttrycker kärlek, längtan, glädje och smärta, och i kombination med musiken ger fadon en oerhört intensiv totalupplevelse.

Cristina Branco>>

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.