• Kategori:
  • Hemsida: http://www.buff.se

BUFF - DRÖMMAR OM ETT BÄTTRE LIV - KORTFILMSPAKET

REKOMMENDERAS FRÅN 12 ÅR

OUR LIFE AS REFUGEE CHILDREN IN EUROPÉ
Nuestra vida como niños refugiados en Europa. Spanien 2018. Regi: Silvia Venegas. 15 min. Farsi, arabiskt, engelskt och portugisiskt tal. Engelsk text.
Our life as refugee children in Europe är modiga vittnesmål från barn och ungas liv på flykt. Historierna berättas från flyktingläger i Grekland och ovisshetens väntan på uppehållstillstånd i Malmö skildras på ett gripande sätt i filmen. Stark dokumentär om flykt och hopp om ett bättre liv utan krig.

LIFE ON MARS
La Vie sur mars. Frankrike 2018. Regi: Marie Léa Regales. 17 min. Franskt tal. Engelsk text.
Maria saknar sin bror. Det är en varm sommar och Maria hänger runt I bostadsområdet på Korsika, men hon har en känsla av att allt är annorlunda. Hon tar sin moppe och kör till en magisk plats där natthimlen är stjärnfylld och oändlig. Men även de viktiga platserna har tappat sin betydelse. I morgon är det broderns 20-årsdag. Maria undrar om han fortsätter att åldras även när han inte finns.

NUR
Israel 2018. Regi: Gal Lin. 15 min. Arabiskt tal. Engelsk text.
Nur bor i östra Jerusalem. Hon har drömmar om at utbilda sig och bli konstnär. Men de tillfälliga konflikterna i Jerusalem kommer i vägen för familjens godkännande.

PARADISE DWELLERS
Iran 2018. Regi: Ramin Samani. 8 min. Farsi, arabiskt, engelskt och portugisiskt tal.
Fatameh är ensam hemma med sin förlamade mormor. När mormor behöver gå på toaletten klarar inte Fatameh att sätta henne i rullstolen själv. Någon stark måste hjälpa till. Trots att hon inte får träffa grannpojken Ali för sin mamma har hon nu inget val än att be honom om hjälp.

___________________________________________

Festivalpass
Festivalpass är obligatoriska och kostar 30 kr/person för vuxna och är gratis för barn/ungdom under 19 år. Festivalpass >>

För enskilda festivaldeltagare
För vuxna festivaldeltagare gäller priset 60 kr/film

För förskolor, grundskolor och gymnasieskolor i Malmö
I samarbete med Skolbio Malmö erbjuds platser kostnadsfritt till visningar under skoltid. Bokning via Kulturkartan kulturkartan.malmo.se/

För skolor utanför Malmö:
Biljetterna för dig som går och ser film med din skolklass kostar 25 kr/per biljett inklusive gratis festivalpass. Samma pris för barn som för vuxna. Skriv skolans namn + stad + årskurs i kommentarsfältet. Vill du fakturera dina biljetter och festivalpass, maila ditt bokningsnummer och fakturaadress till info@kulturcentralen.nu. (Faktureringsavgift 30 kr tillkommer)
Vill du få dina biljetter skickade till en annan adress än fakturaadressen kostar det 20 kr extra för utskick. Maila i så fall även till vilken adress du vill få biljetterna skickade (Utskick av biljetter är endast möjligt fram till den 15 mars)
Vill du inte få dina biljetter skickade kan de hämtas ut på Kulturcentralen, Södra Förstadsgatan 18, Malmö . Öppet mån- fre kl.11-18, lör kl.11-15.
Observera att de måste hämtas ut innan sista hämtdatum.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.