• Kategori:
  • Hemsida: http://www.buff.se

BUFF - ANIMERAT! - kortfilmspaket

REKOMMENDERAS FRÅN 5 ÅR

MATILDA
Frankrike, Spanien, Belgien 2018. Regi: Irene Iborra, Eduard Puertas. 7 min. Utan tal
Matilda kan inte sova. Hon funderar på vilka varelser som gömmer sig i skuggorna runt väggarna och när glödlampan går sönder och hon tänder sin ficklampa får skuggorna liv. Men är de egentligen så farliga som hon trott? Efterhand börjar de leva sitt eget liv och visar sig vara roliga kompisar och små djur.

TWO BALLONS
USA 2017. Regi: Mark C. Smith. 9 min. Utan tal.
Två lemurer på varsin luftfarkost färdas och möts högt upp under stjärnorna. En vit sjöfågel blir sändebud och flyger mellan dem med gåvor. De bestämmer sig för att ses hos den ena och gör sig klara för att träffas och äta goda saker tillsammans. Men plötsligt blåser det upp till storm, ett oväder är på gång. Något som visar sig bli början på en dramatisk vändning.

WHITELAND
Belosnejye. Ryssland 2018. Regi: Ira Elshansky. 7 min. Utan tal.
En grå lergubbe hamnar i ett vitt lysande rum. Vad han än rör lämnar hans kropp spår. Envist försöker han behålla rummets vita renhet. En fantasirik leranimation som både utmanar ögat och tanken.

A LIGHT IN THE NIGHT
Une lumière dans la nuit. Frankrike 2018. Regi: Marie Grymonpré, Adrien Verbeck. 2 min. Utan tal.
Havet är stort och stormande och den lilla gummibåten med flickan ombord far hit och dit. Hon försöker att hålla sig fast, men hamnar i vattnet och vet inte hur hon ska klara sig. Men under ytan lyser fiskarna som lyktor och hjälper henne att hitta upp till sin båt igen. Havet har lugnat sig och på långt avstånd ser hon ett vackert strålande ljus. Ingenting är så farligt som det, vid en första anblick, kan verka.

ALLA DÖDA SMÅ DJUR
All the Dear Little Animals. Sverige, Tyskland 2018. Regi: Michael Ekblad. 8 min. Svenskt tal. Engelsk text.
Ester hittar en död humla och får en idé. Tillsammans med sin bästa vän och sin lillebror Putte startar hon firman Begravningar AB. Nu börjar ett viktigt arbete med att gräva ner en näbbmus, hamstern Nuffe och flera andra döda djur som annars kanske skulle få ligga kvar ovanpå marken. De skriver dikter och gråter lite för döden kan ju också vara sorglig.

___________________________________________

Festivalpass
Festivalpass är obligatoriska och kostar 30 kr/person för vuxna och är gratis för barn/ungdom under 19 år. Festivalpass >>

För enskilda festivaldeltagare
För vuxna festivaldeltagare gäller priset 60 kr/film

För förskolor, grundskolor och gymnasieskolor i Malmö
I samarbete med Skolbio Malmö erbjuds platser kostnadsfritt till visningar under skoltid. Bokning via Kulturkartan kulturkartan.malmo.se/

För skolor utanför Malmö:
Biljetterna för dig som går och ser film med din skolklass kostar 25 kr/per biljett inklusive gratis festivalpass. Samma pris för barn som för vuxna. Skriv skolans namn + stad + årskurs i kommentarsfältet. Vill du fakturera dina biljetter och festivalpass, maila ditt bokningsnummer och fakturaadress till info@kulturcentralen.nu. (Faktureringsavgift 30 kr tillkommer)
Vill du få dina biljetter skickade till en annan adress än fakturaadressen kostar det 20 kr extra för utskick. Maila i så fall även till vilken adress du vill få biljetterna skickade (Utskick av biljetter är endast möjligt fram till den 15 mars)
Vill du inte få dina biljetter skickade kan de hämtas ut på Kulturcentralen, Södra Förstadsgatan 18, Malmö . Öppet mån- fre kl.11-18, lör kl.11-15.
Observera att de måste hämtas ut innan sista hämtdatum.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.