Birding Therapy i Pildammsparken

Följ med på en spännande och rogivande fågelpromenad runt Pildammarna med fågelskådaren och klimatforskaren Abdulhakim Abdi – eller bara ”Hakim ”som alla vännerna kallar honom för.

Idén bakom Birding Therapy är att så många som möjligt ska få en chans att pröva på fågelskådning, och komma närmare den fina naturen i och runt Malmö. Det finns inget sätt att fågelskåda som är rätt eller fel eftersom vi alla är olika och förhåller oss till fåglar på helt skilda sätt. Däremot finns det en sak med Birding Therapy som gäller för alla – och det är att vi tar det lugnt. Långsamheten är en viktig del av fågelupplevelsen, som syftar till att komma bort från vardagstressen och verkligen få njuta av allt det vackra naturen har att ge. Malmö är tack vare sitt geografiska läge, sin närhet till både havet, slätten och bokskogen, och sina många fågelskådarentusiaster Sveriges bästa fågelstad.

Pildammsparken är inte bara en av de största och äldsta parkerna vi har – det är också den fågeltätaste med mängder av olika småfåglar, måsar, änder, svanar och en och annan vilande skarv. Under Hakims professionella ledning ser och lyssnar du på allt från bofink och lövsångare, till vigg och gråhakedopping.

Promenaden tar cirka en timme i långsam takt och dem hålls på engelska med svensk tolkning för den som vill, men alla fåglar vi pratar om omnämns självklart på svenska. Talar du hellre arabiska eller somali – Hakim är flerspråkig, så välkommen du med!

 • Plats : Samling vid Margaretapaviljongen, Pildammsparken (bakom Pildammsteatern), Malmö
  Datum : lördag 20 augusti
  Tid : 12:00
  Priser :
  • Bokningsavgift: 10 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.