• Speltid: 80 min
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.dansstationen.nu

Bättre folk – Hagar Malin Hellkvist Sellén - Inställt

Om makt, massiva rörelser och om de som passerar gränsen

Bättre folk har sin utgångspunkt i det gränsland där mänskliga värderingar förhandlas. Verket är en kraftfull uppgörelse med våra föreställningar om det möjliga. Det ställer gång på gång den allvarliga frågan om var gränsen går för vad som är möjligt, verkligt och genomförbart.

Koreografen Hagar Malin Hellkvist Sellén/MHS intresserar sig inte för iscensättningar utan ser till att företeelser blir till. Bättre folk hade urpremiär 2006. Ett banbrytande verk som plöjde ny mark inom det samtida koreografifältet. Fyra oemotståndliga karaktärer golvade dansscenen med sin envist juckande discodans, sitt gränsöverskridande könsuttryck och sitt dekonstruerande av hoppet som rörelse. När Bättre folk får nypremiär 2020 är det ett stycke queer scenkonst som bär på både historia och samtidsrelevans.

Bättre folk hade urpremiär 2006 på Norrlandsoperan i Umeå.

Originalensemble Emelie Jonsson, Audrey Jade Littman, Heidi Lehtoranta och Marianne Kjærsund.
Konstnärlig rådgivning Minna Elif Wendin.
Producent Magnus Nordberg och Åsa Edgren.

Produktion MHS och Loco Motion i samproduktion med Norrlandsoperan. Med stöd av Kulturrådet. Residens och turné Dansnät Sverige.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.