Mariakenzi Lahlou
  • Kategori:
  • Hemsida: http://maffswe.com/

AWFF - Kortfilmspaket: (Ghafah + Halawa (Lollipop) + Gemini + The Calling) + Q&A med filmregissör Mariakenzi Lahlou

Ghafah
UAE I 2017 I 16 min Arabiskt tal och engelsk undertext
En fascinerande berättelse om emiratiska kvinnor, som spänner över tre generationer. Mahra är en ung brud, Najla, en bröllops organisatör i 40 årsåldern och Um Ali en 70-årig, som tar hand om sitt barnbarn Rashid. Var och en är fast i förtvivlan. Hur kommer deras respektive situationer att framkalla deras inre styrka? Och hur är de tre kvinnorna kopplade till varandra?

Halawa (Lollipop)
Saudiarabien I 2017 I 13 min Arabiskt tal och engelsk undertext
En 14-årig muslimsk tjej upplever övergången till puberteten, vilket innebär att hon måste börja bära en heltäckande svart niqab. När hennes mobbare i skolan tar hennes jacka, avslöjas ett fall av felaktig identitet som i sin tur avslöjar mobbarens faders perversitet.

Gemini
Irak I 2017 I 6 min Arabiskt tal och engelsk undertext
Mamman upptäcker ett intimt förhållande mellan hennes dotter Riam och hennes vän Nawras. Mamman börjar förhindra Riam från att träffa Nawras igen och låser in henne i huset. Riam blir chockad efter att ha upptäckt att hennes mamma haft ett homosexuellt förhållande med Nawras.

The Calling
Marcko I 2017 I 24 min Arabiskt tal och engelsk undertext
En kvinna i tidiga trettioårsåldern anländer vid någon form av militärt fängelse på uppdrag att fria sina föräldrar. En glasblåsare guider henne genom acceptansen av omöjligheten av hennes uppdrag genom att slita ut henne med repetitivt och alienerande arbete.

Diskussion och samtal med filmregissörer Mariakenzi Lahlou efter filmen.

_______________________________________

Alla filmer som visas är med arabiskt tal och svensk/engelsk undertext.

För att kunna se filmerna under Arab Women Film Festival behövs - utöver biljett- festivalpass. Festivalpass hämtas i biljettkassan innan visningarna.

AWFF arrangeras av Malmö Arab Film Festival. MAFF är den ledande och största festivalen med fokus på arabisk film i västvärlden.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.