• Kategori:
  • Hemsida: http://www.babelmalmo.se

Ásgeir (ISL) LIVE

Islands största musikexport jämte Björk och Sigur Rós – Ásgeir – kommer till Babel för att bjuda på sin folk/electronica!

ÁSGEIR (ISL)
Ásgeir låter kombinera folk och electronica på ett sätt som ibland kan påminna om Bon Iver eller ibland James Blake, men med en lite annan klangvärld och ett nordiskt vemod som han effektfullt utvinner det mesta möjliga av. I hemlandet är han en superstjärna, internationellt är han på god väg ditåt också.

Sångaren med det fullständiga namnet Ásgeir Trausti Einarsson föddes i lilla byn Laugarbakki och började sin musikkarriär med att sjunga på isländska. 2012 års debutalbum Dýrð í dauðaþögn blev den bäst säljande skivan på Island någonsin, det sägs att vart tionde invånare på ön äger ett exemplar. Året därpå bytte han sångspråk (skivan In The Silence är en engelsk version av debuten) med hjälp av amerikanske singer-songwritern John Grant. Flera av hans texter skrivs för övrigt av hans poet till pappa, Einar Georg Einarsson. Behöver du en varm filt att värmas av under vintern lär du finna det i Ásgeirs sånger.

VAD: Ásgeir (ISL) LIVE
NÄR: Lördag 22 februari, 19:30, på scen 20:30
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 295 kr (inkl. förköpsavg.)
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: Ásgeir

_______________________________________

Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.