• Speltid: 90 min totalt med paus
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.andialmqvist.com
  • Artist / Medverkande: Red Room Stories

Andi Almqvist med band

Andi Almqvist släpper sitt andra album, ”Red Room Stories”, och firar med en konsert på Victoriateatern i hemstaden Malmö. Med sig har han sitt nya band med Sara Jefta, Jonas Håkansson och Svante Sjöblom.

Red Room Stories är Andi Almqvists andra album och det släpps den 17 oktober, på dagen exakt två år efter att debuten ”Can’t Stop Laughing” kom.

Mycket vatten har runnit under broarna i Brno på dessa två år och Andis musik låter inte riktigt som tidigare. Och framför allt har arbetssättet varit helt annorlunda vid inspelningen av ”Red Room Stories”. Merparten av föregångaren spelades in med Andis dåvarande band på tre dagar, live i studion i princip. ”Red Room Stories” har tagit betydligt längre tid att spela in, fler musiker har varit inblandade och olika arrangemang och infallsvinklar har provats.

Almqvist och medproducenten Acke Bengtsson har inte varit rädda för att ta ut svängarna. Varje låt har fått ta sin egen väg. Den musikaliska spännvidden i plattan är stor. Här finns alltr från storslagna ballader med stråkar till ångestladdad råblues. Men allt hålls samman till en helhet av Andi Almqvists karismatiska sång. Han sjunger bättre än någonsin och träder nu på allvar fram som en av landet bästa sångare.

«Red Room Stories» är inspelad i Varispeed Studio i Klågerup, strax utanför Malmö, och den är mixad och mastrad av Martin Hennel.

Omslagsbilden är gjord av den legendariska tecknaren Per Åhlin.

Andi Almqvist har ett nytt liveband, bestående av Sara Jefta (fiol, dragspel mm), Jonas Håkansson (bas) och Svante Sjöblom (trummor, banjo, gitarr mm). Bandet hade smygpremiär på KB i augusti, men den officiella premiären blir på releasekonserten på Victoria i Malmö den 18 oktober.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.