Foto: Esben Mylle Strandvig
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.victoria.se

AMATI & DORADO SCHMITT - ALL STAR GYPSY QUINTETTE - INSTÄLLT!

INSTÄLLT!

Gypsy Jazz i världsklass! En magisk atmosfär uppstår när denna grupp intar scenen och detta kan vara något av det närmaste man kommer en modern version av Django Reinhardts fängslande musik. Den franska legendariska Gypsy Jazz gitarristen, violinisten och sångaren Dorado Schmitt, i följe med sin son Amati Schmitt, gitarrist i världsklass och rytmsektionen bestående av gitarristen Francko Mehrstein, kontrabasisten Gino Roman och gitarristen Esben Strandvig.

Dorado Schmitt kommer från en gammal romsk familj där gypsy jazz är en integrerad del av vardagen och där det är lika naturligt att spela musik som att prata om vädret. Som barn lärde sig Dorado att spela fiol och gitarr av sin mycket ambitiösa far. Sedan ungdomen har han varit en del av den absoluta eliten i Gypsy Jazz-genren.

Gruppen har nyligen spelat i Carnegie Hall för full hus, en konsert som var arrangerad av självaste Leonardo di Caprio. De har turnerat i USA många gånger, bland annat 2017 med 12 konserter på den årliga Django Reinhardt-festivalen, på legendariska Jazzsted Birdland i New York. De har spelat på jazzfestivaler runt om i världen inklusive Jazz a Vienna, Eddie Lang Festival, Copenhagen Jazz Festival etc.

I januari 2014 släppte Dorado Schmitt & Co CD:n 'Live', inspelad på Jazzcup i Köpenhamn. CD:n har mottagit en mängd bra recensioner över hela världen inklusive i Frankrike, Tyskland och USA. Det är inte utan anledning att bland andra Leonard DiCaprio och George Benzon finns på läktaren när Dorado Schmitt och Co uppträder. 2015 spelade orkestern in "Sinti du Monde" i "Det Bruunske Pakhus" i Fredericia, även då skrev jazztidningar över hela världen. Nyligen släpptes deras tredje skiva ”Clair de Lune” och den har, precis som de tidigare, fått fantastiska recensioner.

På scen:
Amati Schmitt – gitarr
Dorado Schmitt – gitarr
Franko Mehrstein – gitarr
Esben Mylle Strandvig – gitarr
Gino Roman – kontrabas

https://www.facebook.com/DoradoSchmitt
https://www.youtube.com/watch?v=b-Vi8lGfFSU

Salongsbiljetter
Du sitter vid cafébord och man får ta med sig mat och dryck (picknick). Biljetter säljs per sällskap. Vid större sällskap än 5 personer, lägg till ytterligare sällskapsbiljett i samma köp för att komma upp i rätt antal personer (ex. vid sällskap om 6 personer: köp en biljett för sällskap om 4 pers och ytterligare en biljett för sällskap om 2 pers = sällskap om 6 pers). De biljetter som köps vid samma tillfälle ses automatiskt som ett och samma sällskap.

Om du och ditt sällskap inte köpt biljetter vid samma köptillfälle, ber vi dig att meddela detta till info@victoria.se senast två dagar före evenemanget så att vi kan placera er tillsammans, om ni så önskar.

Bordsplacering sker på plats. Du kommer aldrig placeras med någon ur ett annat sällskap. Har du specifika önskemål om placering i lokalen, lämna en kommentar vid köp så ska vi göra vårt bästa för att tillgodose det.

Vill du endast köpa biljett för 1 person (begränsat antal) kontakta Kulturcentralen via info@kulturcentralen.nu, tel. 040-10 30 20 eller besök butiken på Södra Förstadsgatan 18.

Balkongbiljetter
Biljetter på balkongen säljs endast i sällskap om 2 pers. På balkongen är det inte tillåtet att ta med mat, endast dryck och snacks. Du sitter i biostolar, på trappgradering gradvis uppåt. Det finns ingen hiss till balkongen.

Tillgänglighet:
För rullstolsanpassade biljetter boka via info@victoria.se. Hörselslinga finns att tillgå, vid behov vänligen meddela oss till tech@victoria.se minst två vardagar i förväg.

Slutsålt?
Skriv upp dig på Victoriateaterns väntelista: Maila till biljett@victoria.se. Ange föreställning, datum och antal biljetter du önskar. Glöm inte att uppge namn och telefonnummer.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.