• Speltid: 55 min totalt utan paus
 • Arrangör:
 • Kategori:
 • Hemsida: http://www.palladium.nu

Allrakäraste Syster

En visopera för barn - av och med Sofia Thelin.

Bakom rosenbusken Salikon finns en port som leder till Gyllene Salen där Barbros hemliga tvillingsyster Ylva-li är drottning. Ylva-li kallar Barbro för Min Allrakäraste Syster och medan Barbros mamma och pappa bara har tid för lillebror, upplever Ylva-li och Allrakäraste Syster en magisk värld tillsammans. De rider genom den Stora Hemska Skogen där De Elaka bor, de bjuds på tårta, kakor och godis av De Snälla och besöker Den Vackraste Dalen i Världen, dit bara Ylva-li och Allrakäraste Syster får komma.

”Allrakäraste Syster” är en av Astrid Lindgrens mest älskade barnböcker och handlar om längtan att bli sedd och fantasins kraft, som räddar oss från ensamhet.

”Nu ska jag berätta en hemlighet som ingen vet mer än jag. Jag har en tvillingsyster… Hon heter Ylva-li. Säg det flera gånger efter varann, så hör ni, hur vackert det låter. Ylva-li, Ylva-li, Ylva-li. Själv heter jag bara Barbro. Men Ylva-li säger aldrig mitt namn. Hon kallar mig ”Allrakäraste Syster”. Ylva-li tycker så mycket om mig. Pappa tycker mest om mamma, och mamma tycker mest om min lillebror, som föddes i våras. Men Ylva-li tycker bara om mig.” Ur boken ”Allrakäraste syster”, av Astrid Lindgren.

I den här folkmusikaliska visoperan, som tonsatts av Sofia Thelin, blandas visa, folkmusik, nycirkus och ljusprojektioner på ett vackert och fantasifullt sätt. Medverkar gör sångare, kompositören själv och några av Malmös främsta folkmusiker. De bidrar med stråkar, slagverk, flöjter, bouzouki och dragspel. Musikerna i folkorkestern sjunger också och agerar på scen. Cirkusartister uppträder och agerar som elaka och snälla varelser i underlandet från boken.

Alla medverkande:
Ylvali Louise Thörner
Barbro Lova Flemming
mamma Sofia Thelin
pappa Cristoffer Csanady

cirkustrio Lova Edgren, Varga Stenman, Sonja Spisská Enebjörn
musiker: flöjter Anna Cederquist, viola Elina Nygren, dragspel Johan Olsson, slagverk Sofia Thelin, kontrabas Cristoffer Csanady, bouzouki Jens Ulvsand och slagverk Linn Wik

regi Ola Hörling
Scenografi och kostym: Sofia Thelin
Producent: Ellinor Johansson

Från 5 år

 • Plats : Palladium, Södergatan 15, Malmö
  Datum : söndag 12 februari
  Tid : 13:00
  Priser :
  • Vuxen: 200 kr
  • Barn: 100 kr
  Platser kvar: Fåtal platser
  Köp
 • Plats : Palladium, Södergatan 15, Malmö
  Datum : söndag 12 februari
  Tid : 15:00
  Priser :
  • Vuxen: 200 kr
  • Barn: 100 kr
  Platser kvar: Fåtal platser
  Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att spara en bokning för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.