• Kategori:
  • Hemsida: http://www.inkonst.com
  • Artist / Medverkande: av och med Johannes Anyuru

Abstrakt Rap

Med sin debutsamling Det är bara gudarna som är nya har Johannes Anyuru snabbt glidit upp som ett av de mest intressanta namnen inom den svenska poesin.
Men Johannes är för bra för att bara läsas. Med Riksteatern/JAM får han riktiga strålkastare på sig och ger tillsammans med DJ Khim ett mäktigt bidrag till den svenska spokenwordscenen.
Johannes Anyurus poesi har en speciell förmåga att leta sig rakt in i bildcentrumet i hjärnan. I denna nyskrivna poetiska monolog pratar han om att vara människa i förhållande till tiden, döden, kärleken, politiken, evigheten, allt. Med hjälp av beats från DJ Khims skivspelare och Stephen Rappaports konstnärliga vägledning tar Johannes i föreställningen Abstrakt rap orden vidare till en glimrande gestaltning som både värmer och lyser.

The world is yours
ge hit den då jag får den
Jag satte mig och drack en lunga blå rök på balkongen
Det var natt
Vilade ansiktet i min hand
Inuti mig på spetsen av en ögonfrans växte en perfekt punkt
av svart ljus - en minneskristall - svart diamant

Av: Johannes Anyuru
Medverkande: Johannes Anyuru och DJ Khim
Consigilere: Stephen Rappaport
Ljus: Karl Svensson
Producerande avdelning: Riksteatern/JAM

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.