SISTERS ACADEMY - THE BOARDING SCHOOL

..

Skriv in dig som elev i en sinnlig internatskola och utforska ditt poetiska jag tillsammans med en bläckfisk och tjugofem performativa lärare.

I ett framtida samhälle som reser sig ur en post-ekonomisk och miljömässig kris spirar en planta av hopp. The Sister har tillsammans med sin personal öppnat Sisters Academy – en skola i en värld och ett samhälle där det sinnliga och poetiska varat står i centrum för alla handlingar och möten.

I korsningen mellan scenkonst, aktivism, pedagogikutveckling ocjth forskning pågår det storskaliga nordiska projektet Sisters Academy, som kommer göra nedslag i en rad länder mellan 2014 och 2017. Projektet har initierats av danska performancegruppen Sisters Hope som använder sig av radikalt inervenerande och immersiva strategier från performancekonsten för att förvandla vanliga miljöer till parallella, lite skeva universum för att utforska och utveckla sinnligt lärande.

I Malmö genomförs projektet i två steg: i den första delen kommer Inkonst förvandlas till en massiv performanceexperiment, The Boarding School, mellan 30e augusti och 20e september. Alla över 18 år kan skriva in sig som elever, i minst 24 timmar, och bli en deltagare i utforskandet av det sinnliga. Del två, The Takeover, sker under våren 2016 när The Sister och hennes personal tar över ledarskapet på en gymnasieskola i Malmöområdet under två veckor, och arbetar tillsammans med lärare och elever för att undersöka en mer poetisk kunskapsutveckling.

Inuti internatskolan arrangeras även konserter och seminarier som du besöka utan att behöva skriva in dig som elev – men kom ihåg, så fort du kliver över tröskeln är du en deltagare i verket, en medskapare och upptäcktsresande.

Klicka här för att redan nu skriva in dig som elev i The Boarding School.
Biljetter till konserter och seminarier släpps i augusti.
OBS!! Alla biljetter till konserter och seminarier måste köpas via Sisters Academys bokningssida. Det kommer INTE gå att köpa biljetter i dörren till något av arrangemangen.

Sisters Hope använder scenografi, performers, ljud- och ljusinstallationer, mat och språk för att omvandla vanliga miljöer till parallella, lite skeva universum där roller och vardagliga föreställningar sätts ur spel. Gruppen har tidigare intagit verkliga skolor men i Malmö utvidgar vi experimentet och skapar ett internat från grunden. Allt som sker här och alla – oavsett om en skriver in sig som elev (minst 24 timmar!) eller besöker internatet under en konsert, debatt eller guidad tur – blir en del verket. http://sistershope.dk

Läs mer på Sisters Academy Malmös egen hemsida

Sisters Academy Malmö är stöttat av Postkodlotteriets kulturstiftelse.

Datum: 30/8–20/9 | Tid: Dygnet runt | Rum: Hela Inkonst | Entré (ENBART FÖRKÖP): Ord. 350:- Ung/Stud/pensionär 270:- för ett dygn inkl. mat och dryck | Förköp: Sisters Academys bokningssida