Julklappstips

..

Ge bort den perfekta julklappen, varför ännu en pryl, ge en upplevelse!
stand-up, opera, teater, dans, barnteater, matvandringar, konsert, klubb, chokladprovning, wellnesskvällar, matlagningskurser, wrestling, picknickkonserter, stadsrundvandringar....

Presentkort på Kulturcentralen
Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här på kulturcentralen.nu Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum
Läs mer/Köp>>

Djungelboken
Jullovsteater på Palladium!
Långt inne i djungeln föds en liten pojke som växer upp med de vilda djuren. När han blir äldre ger han sig ut på upptäcktsfärd. Det dröjer inte länge innan den alltid vaksamma pantern, Bagheera, hittar honom. Hon ser genast att det är ett människobarn.
20 december - 5 januari på Palladium
Läs mer/Boka>>

Zun Zun - det låter! (1-3 år)
Mellandagsteater på Teater Sagohuset! Perfekt aktivitet med de allra minsta under juldagarna!
Varmt välkomna till dansföreställningen Zun Zun - det låter! (1-3 år), i samarbete med det hyllade danskompaniet Memory Wax.
27-30 december på Teater Sagohuset
Läs mer/Boka>>

Biograf Spegeln - MONTY PYTHON LIVE (MOSTLY) (inspelad)
Den historiska avslutningskvällen för showen Monty Python Live (Mostly) spelades in den 20 juli i år. Efter succén i somras har vi nu äntligen fått chansen att visa den igen här på Spegeln.
28 december på Spegeln
Läs mer/Boka>>

BERLINFILHARMONIKERNAS NYÅRSKONSERT
Live på bio och Berlinfilharmonikernas direktsända nyårskonsert firar 5-årsjubileum! För fans av klassisk musik är nyårskonserten en lika viktig del av firandet som fyrverkerier och ljudet av champagnekorkar.
31 december på Spegeln, Malmö och Kino, Lund
Läs mer/Boka på Spegeln>>
Läs mer/Boka på Kino>>

Världens Snabbaste Allsång® - Julshow
Världens Snabbaste Allsång® är äntligen tillbaka på Babel igen! Lördagen den 3 januari så kör VSA sin julshow – rakt upp och ner.
På Babel 3 januari
Läs mer/Boka>>

Indian Home Cooking
Matlagningskurs med inriktning på traditionella rätter lagade i varje indisk familjs hem
7 januari – 31 januari på Tapori Tiffins, Mitt Möllan
Läs mer/Boka>>

Pralinkurs
Vill du lära dig att tillverka exklusiva praliner och tryfflar? Välkommen till en dag fylld med dofter och smaker och låt din kreativitet flöda. Lätt lunch och kaffe ingår i priset.
7 januari - 9 maj på Cacaofoni
Läs mer/Boka>>

Brödbak och smör
Surdegens mystik och konsten att göra eget smör. Ni går igenom hur man gör olika surdegar och vad man kan använda för olika naturliga jästtillskott från frukt och bär. Lär dig sätta degar och hur du lyckas med surdegsbaket
På Far i Hatten 13 januari
Läs mer/Boka>>

Curiosity – Vivian Buczek med Martin Sjöstedt
Vivian Buczek har utvecklats till en av Sveriges främsta jazzsångerskor. Hon har gjort en rad framträdanden vid sidan av stora internationella och skandinaviska artister som Toots Thielemans, Clark Terry, Scott Hamilton, Svante Thuresson, Bengt Hallberg m.fl.
På Palladium 17 januari
Läs mer/Boka>>

JazzParty 2015
En hel tegelborg fylld med musik och glädje. Dansa, digga och upplev kaskader av jive, jazz, blues, tango. Välkommen till ett nytt Jazz Party i Lund!
På AF-borgen i Lund 17 januari.
Läs mer/Boka>>

Vinterns Hemlighet
Komik och dramatik vävs samman i detta mimäventyr för hela familjen (6-11 år).
På Expresseteatern 17 & 24 januari
Läs mer/Boka>>

Chokladprovning på chokladfabriken
Unna dig eller någon annan en afton i chokladens tecken.
20 januari – 23 juni på Malmö Chokladfabrik
Läs mer/Boka>>

Doc Lounge: The Man Who Saved the World
The Man Who Saved the World är en episk kalla-kriget-thriller som skickar rysningar längs ryggraden, och är samtidigt en gripande berättelse om mannen som faktiskt räddade världen och om hans kamp för att få sitt liv tillbaka på rätt spår innan det är för sent.
20 januari på Babel
Läs mer/Boka>>

Django Reinhardt-konsert med Gustav Lundgren Trio + gäst från Paris!
Sveriges främste tolkare av Django Reinhardt är tillbaka med sin supertrio!
På Victoriateatern 23 januari.
Läs mer/Boka>>

SjörövarMange och Katta Pirat
De snälla sjörövarna SjörövarMange och Katta Pirat bjuder på allsång för barn och vuxna, med sånger som är lätta att sjunga med i och med roliga rörelser till.
24 januari på Palladium
Läs mer/Boka>>

Chokladprovning på Cacaofoni
Här får du lära dig om kakaon och chokladens historia. Vi berättar om tillverkningsprocessen från böna till choklad och provar choklad med varierande kakaohalt samt våra handgjorda praliner. Avslutningsvis får du tillverka dina egna praliner som du självklart får ta med dig hem.
29 januari - 21 maj på Cacaofoni
Läs mer/Boka>>

Wellness Evening
Här kan du och dina vänner slappna av och må bra i badets Saunaträdgård och simhall. Bastusittningar, tid till att simma i egen takt, snacks och dryck ingår.
30 januari, 13 februari och 27 mars på Oxievångsbadet
Läs mer/Boka>>

BeataBermuda – svensk folk + Isabeau – folk kabaré
Det svensk/danska samarbetet SonordicA presenterar två spännande grupper, från Sverige och från Danmark.
30 januari på Inkonst
Läs mer/Boka>>

Edda Magnason & Band
Edda Magnason gjorde 2013 succé i rollen som Monica Zetterlund i filmen Monica Z. En film som hyllats av såväl kritiker som publik och med sina över 500 000 biobesökare blev den 2013 års mest sedda film i Sverige. Bakom skådespelardebuten gömmer sig en av Sveriges vackraste röster och mest begåvade låtskrivare.
På Palladium 30 januari
Läs mer/Boka>>

Kaninkraschen
Teater 23 presenterar världspremiären av Kaninkraschen, en nyskriven föreställning full av drömmar och längtan. Men den innehåller också skam och skuld och den där hemska känslan när man skäms så mycket att ens kinder bränner som stekhällar. Ålder 5-7 år
30 januari - 1 mars på Teater 23
Läs mer/Boka>>

PUGH ROGEFELDT
Pugh uppträder solo akustiskt och det blir en magisk kväll med hans gitarrer & munspel, möt en levande legend på scen som har många historier att berätta mellan låtarna.
På Victoriateatern 30 januari.
Läs mer/Boka>>

Midaircondo
Med bottnar i avantgardistisk ljudkonst, knivskarp elektronika, uppbruten jazz och melankolisk pop har Midaircondo skapat ett underverk av suggestiv, kittlande och omedelbar musik.
31 januari på Inkonst
Läs mer/Boka>>

Säsongskort Oslipat
Namn som Magnus Betnér, Özz Nûjen, Soran Ismail, Josefin Johansson och Petrina Karlsson. Köp ett säsongskort till dig själv eller varför inte som julklapp till någon du tycker om.
På Babel 4 februari – 13 maj
Läs mer/Boka>>

Det finns inga fattiga barn
En klassresa som slutar i mordbrand, en 8 minuter lång föreläsning om hur man blir rik genom aktiehandel, bullbakande politiker och en huvudroll ingen skådespelare vill spela. Från 13 år
4 - 15 februari på Månteatern
Läs mer/Boka>>

SINATRA - COME FLY WITH US
Det blir spelglädje, genreöverskridande möten och smakfulla arrangemang när den klassiske gitarristen Göran Söllscher, trombonisten och sångaren Nils Landgren, pianisten Jan Lundgren och sångerskan Miriam Aida bjuder oss på dessa klassiker.
5 och 6 februari på Palladium
Läs mer/Boka>>

Wrestlingpalatset: Faceoff
Med Harley Rage som ny Mästare i SWS har maktbalansen rubbats ytterligare och CESCA arbetar desperat för att kunna återta kommandot. Janne Walterz att möta Danny Sharp i en Last Man Standing match där man enbart kan vinna om motståndaren inte kommer upp innan domaren räknat till 10.
7 februari på Tangopalatset
Läs mer/Boka>>

Mamma Borta – Boulevardteatern
Att vara rädd och ensam i en stor skog är en situation som är lätt att identifiera sig med, både som stor och liten. Men som tur är finns vänner i skogen, redo att hjälpa till.
8 februari på Stenkrossen, Lund
Läs mer/Boka>>

Bruno K Öijer
Han har gjort sig känd som en poesins performanceartist, en samhällskritisk upprorsman och outsider som hämtade rytm och känsla ur rock och beat
20 februari på Palladium
Läs mer/Boka>>

SÅNGER FRÅN EN INSTÄLLD SKILSMÄSSA - Malmö Opera/Skånes Dansteater
En kärlekshistoria berättad av två sångare, tre dansare och fyra musiker på samma scen. En historia som tar sin början i ett slut, eller är det kanske bara början på något nytt?
25 februari på Lunds Stadsteater
Läs mer/Boka>>

Björnen som inte ville sova
När det blir kallt om hösten lägger sig alla björnar i ide för att vila. Men Lilla Björnen tycker att det är tråkigt att sova bort vintern. Hon vill åka till Spanien som sin kompis Fågeln! Från 4 år
28 februari - 11 mars på Expressteatern
Läs mer/Boka>>

Dough Seegers
Om ni inte sett Jills veranda så har ni nog ändå hört Doug Seegers. Mannen som Jill fann i ett gathörn i Nashville har i hela sitt liv haft gitarren i sin famn och spelat för vem som än gick förbi. När Jill och Magnus Carlsson fick höra ”Going Down To The River” så blev de båda så tagna att de fick hela maskineriet att gå på högvarv.
2 mars på Palladium
Läs mer/Boka>>

Kebnekajse
Kebnekajse har varit och är fortsatt ett av de mest stilbildande banden i Sverige och utomlands. När deras tunga version av Horgalåten drog fram på oräkneliga musikfester gick ringdansen runt så att hippiehåren fladdrade och knätofsarna rök.
5 mars på Grand Öl & Mat
Läs mer/Boka>>

MACK -standup på Bee Bar o Kök
5/3 Özz Nûjen
12/3 Zinat Pirzadeh
19/3 Emma Knyckare & Thomas Oredsson
26/3 André Wickström
2/4 Ann Westin
9/4 artisterna presenteras inom kort
16/4 Magnus Betner
23/4 Thomas Järvheden
30/4 Fredrik Andersson & Petrina Karlsson
7/5 Hasse Brontén
Klicka här för biljetter till hela programmet>>

Ladies Evening
Välkommen till damernas kväll på Oxievångsbadet! Unna dig en skön kväll med härliga bastubad, bland annat Aufguss - en bastuupplevelse utöver det vanliga
6 mars på Oxievångsbadet
Läs mer/Boka>>

LAIBACH (SLO) LIVE
Laibach grundades 1980, men det är på senare tid som allt fler fått upp ögonen för bandet efter att de gjort musiken för filmen Iron Sky och senaste skivan Spectre som fick fantastiska recensioner av kritiker från hela världen.
13 mars på Moriska Paviljongen
Läs mer/Boka>>

Gaby and the Guns
Gaby Ryd och hennes Gaby and the Guns sprider de väl valda orden över ett böljande landskap av akustiska gitarrer, tuffande trummor och varma hjärtliga melodier.
13 o 14 mars på Victoriateatern
Läs mer/Boka>>

Urpremiär -NYA VERK AV TRAJAL HARRELL OCH ESZTER SALAMON - Cullbergbaletten
Koreograferna Trajal Harrell och Eszter Salamon ifrågasätter kraften i publikens blick i två verk, skapade för Cullbergbaletten, samtidigt som de ifrågasätter den dansande kroppen. Är det vi ser verkligen vad vi får?
19 och 20 mars på Dansstationen
Läs mer/Boka>>

Det medeltida Malmö – historisk stadsvandring
Möt Jörgen Kock, Anna Pedersdatter Liljefeldt, Claus Mortensen och se och hör berättelser om Malmös intressanta byggnader från 1300-talet, 1400-talet och 1500-talet
22 mars och 26 april, samling vid Frans Suellsgatan
Läs mer/Boka>>

Tommy Emmanuel, Support: Pam Rose
Tommy Emmanuel är en av Australiens mest respekterade och älskade musiker och hyllad av många som världens bästa gitarrist. Nu kommer han äntligen tillbaka till Sverige för fyra konserter i mars. Som support ser vi Pam Rose.
På Palladium 30 mars o 1 april
Läs mer/Boka>>

BABYSPACE - Åben Dans
En trivsam och trygg konstnärlig miljö, en extraordinär upplevelse för stora och små. Intrycken stimulerar uppfattningsförmåga hos de yngsta besökarna, uppmuntrar till samverkan och tänder gnistor av nyfikenhet.
30 mars - 1 april på Dansstationen
Läs mer/Boka>>

Det hemliga Malmö – historisk stadsvandring
En stadsvandring i spionernas spår. Under vandringen får du veta mer om Stasis och KGB:s verksamhet i Malmö, men också om terrorism och en del om andra världskrigets spioner.
12 april samling vid Klaffbron
Läs mer/Boka>>