• Speltid: 75 min
  • Kategori:
  • Hemsida: http://www.inkonst.com/quarto-beauty-of-accident/

QUARTO ”BEAUTY OF ACCIDENT”

Svensk-brasilianska duon Quarto är tillbaks på Inkonst med en stark fysisk och visuell upplevelse där filosofiska frågor om maktrelationer och kropp visualiseras med hjälp av ett oändligt långt rep.

I Beauty of Accident fortsätter Quarto sitt sceniska utforskande i en stark fysisk och visuell upplevelse där de filosofiska frågorna om maktrelationer och kropp visualiseras med hjälp av ett oändligt långt rep.

Två kroppar är knutna till ett rep med uppenbar referens till Ariadnes tråd, säkerhetslinan, ödets tråd som länkar oss till varandra och repet mellan liv och död.

Vad händer med kroppen i mötet med ett objekt? När är kroppen underordnad objektet och när är objektet underordnat kroppen? Hur uppstår rörelse ur ett objekt? Hur kan kroppen och handlingen omdefiniera objektet? Repet betyder till exempel en sak när det används för att binda eller hålla ihop något, och något helt annat när det används för att hota någon, ett vapen.

Föreställningen produceras i samarbete med Inkonst och har föregåtts av ett residens i januari.

Quarto grundades 2003 av den brasilianska konstnären och regissören Leandro Zappala och Anna Mesquita, svensk-brasiliansk performer och koreograf. Gruppen ser sig om en plattform för scenisk forskning där de samlar individer med olika konstnärliga bakgrunder och nationaliteter och där mötet mellan olika åsikter och uttryck ger gruppens förställningar dess egenart. Baserade i Stockholm och Brasilien har gruppen blivit kända för att ställa filosofiska, politiska och sociala frågor i vår samtid, filtrerat genom deras eget speciella scenspråk. Gruppen har gästat Inkonst två gånger tidigare med föreställningen Waste in Process III 2009 och med The beauty of fear or the desperate search to learn how to live 2010.

Konstnärlig ledare: Leandro Zappala
 Koreografi, koncept och performance: Anna Mesquita & Leandro Zappala 

Ljuddesign: Philippe Boix-Vives 
Ljusdesign: Tobias Hallgren
 Filosof: Fredrika Spindler
 Poet: Naima Chahboun
 Video: Palle Lindqvist

 Grafisk design och produktion: QUARTO
 Samproduktion: SITE, INKONST & MDT
 Sponsor: Pille Repmakarn Med stöd av: Kulturrådet, Stockholms Stads kulturförvaltning och Internationella Dansprogrammet – Konstnärsnämndens internationella program för danskonstnärer.

Pressröster
Det är stora frågor som svenska-brasilianska performanceduon Quarto med överraskande humor och stringens tar upp i Beauty of despair.
- Anna Ångström, SvD

Leandro Zappala och Anna af Sillén de Mesquita har en otrolig scennärvaro och kraft som strömmar från scenen.
- Eva Gustin, Kulturbloggen

Det är just i växlingen mellan olika stämningar som jag fångas av Quartos performance. I balansgången mellan skratt och rädsla, stillhet och rytm, dröm och verklighet hittar de en egen dialektik.
- Ingrid Stigsdotter, Sydsvenskan

Läs mer
www.quartotheater.com

Datum och tid: 31/1 & 2/2 19.00 | Längd: 75 min. | Rum: Teatern | Språk: – | Entré: 160:- Stödmedl. 120:- U26/stud 95:- U26/stud&stödmedl. 85:- | Förköp: Kulturcentralen


Visa större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.