• Kategori:
  • Hemsida: http://www.victoria.se
  • Artist / Medverkande: Sardine Sauvage

Jag behöver krypa ur mitt skinn ibland

Lekande, prövande, forskande – tar dansaren med dig på en resa, ett sökande efter sin egen väg.

Tre soloverk som tillsammans bildar en högintensiv föreställning som spänner mellan dans, performance och nycirkus.

Dessutom en unik chans att få ett eget solo genom verket: It happens because of us.

En föreställning om att anpassa sig och göra motstånd, att vackla mellan kompromiss och frihet, mellan inne och ute, lyssna och agera. I handlingen - rörelsen överlåter dansaren sig själv till förändringen. Den behöver inte gå långt, bara en bit. Stora förändringar sker i små steg.

Varmt välkommen till Karavan den 28 och 29e oktober.

Vi öppnar dörrarna 17.30 för de som anmält sig till It happens because of us men också för alla som är sugna på lite dansmingel.
Föreställningen startar 19.00.

Dance among the stars
Kritisk blick, kopierade poser, fräcka glimtar - en kvinna prövar sig fram. Hon härmar mediernas blick på stjärnorna. Till början verkar gesterna och kroppsspråket nästan främmande, fången i formen som speglas. Bilden krackelerar, sprängs ju mer hon börjar känna, och fokus skiftar - kroppen hittar sitt eget språk, lust och elegans. Hon glömmer sig själv och är sig själv.

What I lost is weight
Mitt på scenen en block av lera och en kvinna. Tyngd breder ut sig. Musklerna spända, andningen tung, att hålla kvar vikten verkar omöjligt. Leran förblir stum, passiv, utan motstånd. Kvinnan ger inte upp, hon plågas, hon kämpar. Befrielse är inte möjlig utan förlust. Till slut ett frirum ett utrymme för något nytt.

Oropendola
Ett hängande snäckskal, ett näste, ett utsiktstorn. Innebor en kvinna, avskärmad av yttervärlden men samtidigt pressad. Sittande, glidande, fallande och klättrande rör hon sig mellan lugn och kaos, mellan säkerhet och obehag, mellan inne och ute. För henne är Oropendola en tillflykt, en trygghet, för andra ett instängd liv i en cell, en provokation och ett uppror mot våra samhällsnormer. Konflikt är förprogrammerad, och hon måste ta ställning.

Dessutom

It happens because of us
Dansare och åskådare är där bara för varandras skull. Claudine dansar blind, för en besökare i taget. This happens because of us sätter en kontrapunkt till den ökande digitala kommunikationen, vars mål är att nå ett maximal antal personer per gång men som reducerar kommunikationen till en skärm och till två dimensioner. Soloverket sätter fokus på det taktila och haptiska nivån.

För att ta del av detta verk så måste du föranmäla dig, det finns endast 14 platser per kväll.
Anmälning görs till: production@sardinesauvage.com eller chansa på plats klockan 17.30.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.