• Kategori:
  • Hemsida: http://www.femalefilmfestival.se

IFEMA – THE APOLOGY

Regissör Tiffany Hsiung Land Canada År 2016 Längd 105 min Språk Koreanska, Kinesiska, Tagalog, Japanska, Engelska Undertexter Engelska

Mer än 200 000 flickor kidnappades av Japan under andra världskriget för att bli så kallade ”comfort girls”, sexslavar till de japanska soldaterna. Flickorna kom från alla delar av Japans ockuperade områden och även om kriget tog slut och flickorna gick fria tvingades de växa upp med skammen och traumat inpräntat i sig. Flickor som idag är 80-90 år gamla, de som överlevt så länge.

Tiffany Hsiung har rest till Sydkorea, Japan, Filippinerna och Kina för att möta tre åldrade damer som först nu börjat våga berätta om sina upplevelser och kräva upprättelse. Resultatet är en rörande dokumentär, både hjärtskärande tung och varmt inspirerande och ett ovärderligt viktigt dokument om kvinnan som dubbelt offer i kriget.

IFEMA festivalpass gäller för inträde till ALLA festivalens filmer och programpunkter i mån av plats Festivalpass>>

IFEMA – Klippkort (se 4 filmer till priset av 3) Klippkortet kan delas av två personer, med var sitt medlemskort. Klippkort>>


__________________________________________________

IFEMA INTERNATIONAL FEMALE FILM FESTIVAL MALMÖ
IFEMA är en filmfestival som för 11:e året i år visar filmer av kvinnliga regissörer från runt om i världen. Mellan 3–9 april blir det samtal, mingel, regissörsbesök och massor med film på Panora i Malmö och runt om i Skåne. Årets tema är FRIHET med ett särskilt fokus på TURKIET. IFEMA arrangeras av Imagenes del Sur/Bilder från Söder. Mer information om festivalen hittar du på:
www.femalefilmfestival.se
www.facebook.com/ifemafilmfestival

FOR INFORMATION IN ENGLISH, PLEASE VISIT OUR WEBSITE.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.