• Kategori:
  • Hemsida: http://www.blabaten.com

FILMBAR#18

FILMBAR#18 gästar Blå Båten och vi bjuder tillsammans in till en kväll med skånska kortfilmer: fiktion, dokumentär, animation, konstfilm samt flera världspremiärer!

Några av bidragen kommer direkt från PIXEL – Skånes filmfestival som ägde rum i april i år.
Dessutom kommer Nordisk Panorama vara på plats för att berätta om årets festival. Alla besökare har också chans att vinna en festivalackreditering till Nordisk Panorama som äger rum i september.

Dörrarna öppnas kl 19.00 med DJ och picknick (medtag egen mat och dricka) och första filmblocket kör igång kl 20.00
Förra gången blev det utsålt så se till att säkra din biljett i god tid!

Info: En Bröd & skådespel-kväll. Tag med vin, vi bjuder på nybakat bröd. Båten öppnar en timme innan showen börjar.

Arrangörer: FilmCentrum Syd, Folkets Bio Malmö och Blå Båten
I samarbete med: Film i Skåne och PIXEL – Skånes filmfestival
Med stöd av: Malmö stad och ABF Malmö

FILMBAR är ett visningsfönster för skånsk kortfilm som turnerar runt på olika platser i Malmö. Vi har visat kvalitativ kortfilm på b la Grand, Far i Hatten, Skånes Konstförening och Doc Lounge.
Varje FILMBAR innehåller två visningsblock med skånska kortfilmer och ibland även också ett tredje filmblock med ett särskilt tema. Innan första filmblocket samt i pauserna blir det mingel + bar + DJ + eventuella kringarrangemang.

Antalet visningsfönster för dokumentärfilm och långfilm har ökat, men kortfilmen har fortfarande svårt att få den uppmärksamhet och uppskattning den förtjänar. Vi siktar på att FILMBAR ska bli det främsta lokala visningsfönstret för skånsk kortfilm. Det är därför extra intressant med filmer som inte är visade publikt i Malmö/Sverige/Världen! En annan hög prioritet är att uppnå en rik mix med så många olika sorters kortfilm som möjligt.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.