• Kategori:
  • Hemsida: http://www.victoria.se

FEMENA Upptäck Victoria!

Två unika konsertkvällar som märker avslutet för ett veckolångt musikaliskt utbyte och Norden möts, improviserar och skapar helt nya musikaliska uttryck tillsammans.

Här bjuds vi på liveframträdanden med de musiker som deltagit under festivalen och får bland annat höra musik som skapats under de workshops och möten som pågått under veckans gång, samt får höra smakprov på artisternas egna material.

Femena fungerar som en inkubator för idéer och är ett forum för samtal och utbyten av erfarenheter, samt en möjlighet för deltagarna att framträda inför både publik och bransch på lika villkor. Bland annat lyfts frågor kring vad som orsakar en sådan skillnad i könsrepresentation på musikscenen i världen och vad vi alla kan göra för att skapa en industri som är rättvis och lika för alla. Läs mer här…

Program: OBS! Om du vill gå båda dagarna måste du köpa en biljett per dag.

Program: Fredag 1 december

Kira Kira (Island)
Kristin Björk Kristjánsdóttir är en av Islands främsta musiker, filmare och kompositörer. Som grundare av skivbolaget och konstnärskollektivet Kitchen Motors är Kristin en välkänd och etablerad musikprofil i Reykjavik. Hon har världen som arbetsfält och blandar olika konstnärliga uttryck i sitt alterego Kira Kira med musik, visuals och konst. För några år sedan gjorde Kristin debut som dokumentärfilmare med det hyllade konstnärsporträttet Grandma Lo-fi: The Basement Tapes of Sigrídur Níelsdóttir som visades och uppmärksammades över hela världen. Filmen kommer visas under Femena festivalen.
kirakira.is

Anja Jacobsen (Danmark) är en Köpenhamnsbaserad mångsidig musiker som spelar slagverk, trummor, keyboard och sjunger. Anja syns flitigt i många olika typer av konstellationer och grupper inom både jazz, improvisation, konstmusik och den experimentella scenen i Danmark och internationellt.
egetvaerelse.dk

Bnat Timbouktou (Marocko) är en gnawagrupp från Casablanca som bildades 2014 och består av fem musiker frontat av Asmaa Hamzaoui på guembri och sång. Asmaa har spelat guembri sedan fem års ålder och hen är en av få unga kvinnliga guembrispelare som nu för vidare gnawatradtionen från sina manliga förfäder. Med sina medmusiker Khaoula Salhi, Yamna Aziz, Imane Fatmi and Meriem Ouilane skapar gruppen kraftfull musik med mycket glädje, känslor och vissa inslag av akrobatik.
facebook.com/bnat.timbouktou/

Bal Qeisz (Egypten) och Amal Ziad Kawash (Palestina) har fått förhinder och har tyvärr varit tvungna att ställa in sina framträdande.

Program: Lördag 2 december

Vindla String Quartet (Sverige)
Tvära kast mellan genrer har blivit något av Vindla String Quartets signum. Kvartetten bildades år 2008 i Malmö och har med sin genreöverskridande repertoar och sina många samarbeten gjort sig kända som en av Sveriges mest spännande kammarmusikgrupper. Kvartetten både komponerar och arrangerar musik och söker ständigt nya former och sammanhang för stråkkvartetten i vår tid.
vindla.se

Donna Khalife (Libanon) Donna Khalife är sångerska, basist, kompositör, arrangör och dirigent som är född i Libanon. Donna började i unga år att spela piano. Idag är Donna en välkänd musikprofil i Libanons och Beiruts myllrande och mångsidiga musik och kulturscen och involverad i många olika typer av musikaliska projekt allt från hennes egen jazzkvartett till olika mer experimentella projekt, både i Libanon och internationellt.
donna-khalife.com

Bnat Timbouktou (Marocko) är en gnawagrupp från Casablanca som bildades 2014 och består av fem musiker frontat av Asmaa Hamzaoui på guembri och sång. Asmaa har spelat guembri sedan fem års ålder och hen är en av få unga kvinnliga guembrispelare som nu för vidare gnawatradtionen från sina manliga förfäder. Med sina medmusiker Khaoula Salhi, Yamna Aziz, Imane Fatmi and Meriem Ouilane skapar gruppen kraftfull musik med mycket glädje, känslor och vissa inslag av akrobatik.
facebook.com/bnat.timbouktou

Femena presenteras av ajabu! med stöd av Region Skåne, Malmö Stad och Nordisk Kulturfond.

Upptäck Victoria!
Har du aldrig varit på Victoriateatern så är det hög tid! Denna konsert erbjuds till ett lägre biljettpris för att alla ska få möjlighet att upptäcka Victoriateatern.
Vid några utvalda tillfällen ges du möjligheten att uppleva Victoriateaterns intima scen och koncept där du kan, om du vill, avnjuta din egen picknickkorg till tonerna från scenen. Detta är ett unikt tillfälle för alla att besöka Victoriateatern – utnämnd till Sveriges bästa livescen 2016.

Picknickföreställning

Pris: Salong eller balkong 100:-, Salong eller balkong Student/Pensionär 50:- (i biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!


Visa Victoriateatern på en större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.