Drakamöllan Operafestival 2018 - Jubileumskonsert

Stjärnspäckad ensemble bjuder på stor jubileumskonsert ”annandag midsommar” med Iréne Theorin, en av världens ledande dramatiska sopraner som speciell gäst,när Drakamöllan firar sitt 20 års jubileum.

Konsert i tre akter

Årets operafestival bjuder på en stor konsert i tre akter med sammanlagt ett femtiotal medverkande; solister, kör och orkester.

Konserten inleds med en återblick där sångare som vi mött genom åren tillsammans med Hässleholms Kyrkas vocalensemble bjuder på det bästa från de operor som uppförts i vår operabacke. Vem minns inte en Butterfly i störtregn, en fantastisk Tosca som räddades av traktens antikhandlare, Älskogsdrycken som utspelade sig med Vitaby lanthandel som kuliss och våra härliga drakar i Draken Kjetil, vår egenproducerade barnopera.

Andra akten tillägnar vi Evert Taube, som på sin tid gästade Drakamöllan. För första gången får vi höra hans musik tolkas av operasångare.
Innan vi flyttar oss till en helt annan värld i tredje akten bjuder Drakamöllan på kaffe och födelsedagstårta ute i operabacken.

Vi avslutar konserten med en hyllning till Birgit Nilsson som skulle ha fyllt 100 år den 17 maj. Och vilken hyllning! Iréne Theorin, en av världens ledande dramatiska sopraner, som har sjungit på de främsta av världens operascener gör ett av sina mycket sällsynta framträdanden i Sverige. Iréne kommer från Broaryd i Småland och Broaryd är fortfarande det hon kallar ”hemma”. Sin debut gjorde Iréne först som 33-åring men sedan har det gått desto snabbare. En av hennes läromästare var Birgit Nilsson. Nyligen har Iréne under en intensiv vecka uppfört hela Wagners ”Niebelungens ring” i Wien. Den 17 maj medverkar Irene Theorin i en hyllningskonsert till Birgit Nilsson på GöteborgsOperan som direktsänds i Sveriges Radio P2.

Gitta-Maria Sjöberg, ordförande för Birgit Nilsson sällskapet håller ett festtal och sjunger en av Birgit Nilssons älsklingsarior.

Det här innebär premiär för Wagner i Drakamöllans operabacke och en mer stjärnspäckad samling solister är svårt att tänka sig. Vid sidan av Iréne Theorin har vi också våra egna kungliga operasångare Guido Paevatalu, som genom åren har medverkat i många stora Wagner uppsättningar världen runt och Niels Jörgen Riis, som siktar mot att bli Wagner tenor.

Som alltid gäller att man skall ha med sig en egen stol eller något annat att sitta på. Konserten genomförs oavsett väder. Många är oroliga för att biljetterna skall ta slut men det kommer inte att hända. Vi hoppas självklart på publikrekord men operabacken rymmer flera tusen besökare.

Medverkande: Josefine Andersson, Signe Assmusen, Camilla Illeborg, Vibeke Kristensen, Gitta-Maria Sjöberg, Iréne Theorin, Christian Christiansen, Niels Jörgen Riis, Guido Paevatalu, Hässleholms kyrkas vocalensemble, Kapellmästare Leif Greibe

Föreställningen äger rum utomhus oavsett väder. Alla är välkomna att ta med sig egen stol eller filt att sitta på.

Klicka här för att få praktisk information inför ditt besök

 • Plats : Drakamöllans Operabacke, Drakamöllans naturreservat, Drakamöllansväg 105, (infart från väg 19 ca 5 km norr om Brösarp och 9 km söder om Degeberga) , 297 95 Degeberga
  Datum : söndag 24 juni
  Tid : 14:00
  Priser :
  • Entré: 525 kr
  Platser kvar: Platser finns
  Boka / Köp

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.