• Kategori:
  • Hemsida: http://doclounge.se

Doc Lounge Malmö: Gudrun – konsten att vara människa

Regissör och Gudrun Schyman på plats!

Vi smygstartar höstsäsongen på Doc Lounge Malmö med en riktig pangkväll! Den 21 augusti visar vi den efterlängtade Gudrun – Konsten att vara människa med både regissören Hampus Linder och självaste Gudrun Schyman på plats för samtal som modereras av fantastiska Doc Lounge-favoriten och tidigare projektledaren Alexandra Hvalgren.

Som bonus direktsänds hela kvällen ut till biografer, bibliotek och kulturhus i vårt koncept Doc Lounge Live. Detta blir den första visningen av filmen i Malmö där Gudrun medverkar, så skynda att säkra din biljett! (Obs! Kvällen startar 18, filmen 19!)

Regi: Hampus Linder
Produktionsbolag: Helene Granqvist / Nordic Factory
Land: Sverige
Produktionsår: 2018
Längd: 91 min
Språk: Svenska

Gudrun Schyman har varit ett namn på hela Sveriges läppar sedan 1993, då hon valdes till partiledare för Vänsterpartiet. Hon har ofta befunnit sig i stormens öga och​ är idag en ikon för svensk feminism som inte lämnar någon oberörd.

Filmaren Hampus Linder​ har följt Gudrun Schyman ​från​ 2014 till 2018, i vardagen, på home parties från norr till söder, till flyktingläger på Lesbos och i EU-parlamentet, genom riksdagsval och privata samtal med dottern.​ ​Filmen ger en inblick i vad som format Gudruns övertygelse. Uppväxten med en alkoholiserad far, studietiden på Socialhögskolan under 68-vågen och arbetet i fredsrörelsen som ledde henne till partiledarposten och till att bli en av de mest inflytelserika personerna i Sverige.

Samtidigt är Schyman mor, dotter, fru och kvinna. Filmen visar utmaningarna i att få ihop de olika rollerna. Spänningarna som uppstår när den privata personen och den offentliga personan möts.

GÄSTER:
Efter visningen deltar Gudrun Schyman och filmens regissör Hampus Linder i ett samtal med publiken, modererat av Alexandra Hvalgren.

DOC LOUNGE LIVE:
Genom vårt koncept Doc Lounge Live direktsänds evenemanget ut till biografer, bibliotek och kulturhus landet över som också visar filmen denna kväll. Vill ni boka film och livesändning till er stad/visningsplats? Kika in på vår bokningssida: http://doclounge.se/bokningserbjudande-gudrun-konsten-att-vara-manniska

Dörrar öppnas 18.00
Filmstart 19.00
Samtal cirka 20.30

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.