Foto: Eva Axlund
  • Speltid: 58 min
  • Kategori:
  • Hemsida: http://doclounge.se

Doc Lounge Malmö: Alltmedan stjärnorna föds och dör

En film om och med Dag Vag. Med buller och brak välkomnar vi er till årets säsongsfinal och punkfest! I slutet av 70-talet bildas punkbandet Dag Vag som tar Sverige med storm. Vi får följa med från början till slutet och se exklusiva bilder och klipp från en svunnen tid. Kvällen bjuder också på regissörsamtal och besök av bandmedlemmarna!

Hans-Erik Therus / Sverige / 58 min / 2017
Språk: Svenska
Text: Ingen

1977 slog punkbandet Dag Vag igenom med buller och brak. Medlemmarna i bandet kategorisera då sin musik som "Transkontinental Rockreggae" medan media och press prisade dem som den nya svenska punken. De fick ett snabbt genomslag och gick hem hos både raggare och punkare. I flera år turnerade de flitigt runt om i Sverige. Sedan dess har 7 album producerat och deras plats i svensk musikhistoria har alltid varit självklar.

Bandets sångare, grundare och frontperson Stig Vig gick bort 2012. I filmen får vi följa med från genomslaget till slutet, bråken och sorgen. Vi får följa med på en resa genom unika bilder från privata arkiv och se möten med kvarvarande medlemmar och vänner.

“Dag Vag var ett betydelsefullt band för mig i slutet på 70- och början av 80-talet. Jag hade inte lyssnat på dom på länge när jag åter hörde låten "Musik". Det var som en tidsresa och det slog mig att ingen gjort någon film om detta stora band” - Hans-Erik Therus, regissör

Doc Lounge Malmö har den stora äran att arrangera en EXKLUSIV förhandsvisning av filmen som är producerad och gjord för SVT och KSpecial. Dokumentären kommer visas på TV den 22 januari 2018.

SCEN
Vi får besök av filmens regissör Hans-Erik Therus och medlemmarna Tage z Dirty och Zilverzurfaren från Dag Vag. Hur lång tid tog filmen att göra och hur var det att träffa bandet för första gången? Hur känns det att se dokuemntären om sitt eget band? Vi har tusen frågor till våra gäster och vem vet, kanske får vi höra lite historisk punk!

Information in English: http://doclounge.se/films/alltmedan-stjarnorna-fods-och-dor

TID: Dörrar öppnar kl 19.00 / Filmen börjar ca kl 20.00
PLATS: Babel, Spångatan 38, Malmö
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär) eller DOC LOUNGE GULDKORT (350 kr) ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar.

Läs mer om Doc Lounge Malmös program här: http://www.doclounge.se/malmo

Babel är rullstolsanpassat, bara att be någon av personalen att hjälpa till och visa vart vår ramp är.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.