• Speltid: 110 min
  • Kategori:
  • Hemsida: http://doclounge.se/calendar/a-good-american-0

Doc Lounge - A Good American

Doc Lounge Live fortsätter att direktsända evenemang ut till biografer, bibliotek och kulturhus i hela Sverige, denna gång med: A Good American som berättar historien om den genialiske kodknäckaren Bill Binney och hans övervakningsprogram Thin Thread. Ett övervakningsprogram som kunde avläsa alla elektroniska signaler på jorden, och kunde ha förhindrat terrorattacken den 11 september 2001.

OBS! Denna kväll börjar redan kl 18.00 och filmstart är kl 19.00! För er med förköpsbiljetter - det finns inga numrerade platser så kom i god tid för bra plats. (Vid fullsatt är platserna fördelade på 90% sittplatser och 10% ståplats)

A GOOD AMERICAN
Friedrich Moser, 110 min, Austria, USA.
A Good American är en rafflande doku-thriller om den genialiske kodknäckaren Bill Binney och Thin Thread, ett övervakningsprogram som kunde ha förhindrat 11 september 2001. A Good American berättar historien om den bästa kod knäckaren USA någonsin haft, Bill Binney, och hur han och en liten grupp inom NSA skapat ett övervakningsverktyg. Ett verktyg som kunde plocka upp alla elektroniska signaler på jorden och filtrera det för mål och göra resultat i realtid, samtidigt som det inte bröt emot integritetslagar inom den amerikanska konstitutionen. Verktyget var perfekt - utom för en sak: det var alldeles för billigt. Därför dumpade NSAs ledning det - tre veckor före 9/11. I en hemlig testkörning av programmet i början av 2002 mot NSAs databas och hur den såg ut innan 11 september 2001, fann programmet omedelbart terroristerna. Nu berättar Bill sin historia om vad som hände bakom kulisserna.
A Good American var nominerad till Dox: Award och Politiken Audience Award på CPH:DOX 2015. Friedrich Moser har tidigare regisserat The Brussel Business (2012), som handlade med PR och lobbyism i hjärtat av EUs huvudstad.
Bill Binney - huvudpersonen i A Good American – dyker även upp i Laura Poitras Oscar-vinnande Citizenfour, som visades på Doc Lounge under våren 2015.

A GOOD AMERICAN teaser 01 from Friedrich Moser on Vimeo.

KVÄLLENS GÄSTER:
Avslöjas inom kort!

TID: OBS! Den 12 april kl 18.00 OBS!

PROGRAM:
18.00 Dörrar öppnar.
19.00 Filmen börjar.

PLATS: Babel, Spångatan 38, Malmö

ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär) eller DOC LOUNGE GULDKORT (350 kr) ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar.

Denna kväll öppnar vi kl 18.00, filmen börjar redan kl 19.00! För er med förköpsbiljetter - det finns inga numrerade platser så kom i god tid för bra plats. (Vid fullsatt är platserna fördelade på 90% sittplatser och 10% ståplats)

Om Doc Lounge Live
Doc Lounge Live är ett unikt livesändningskoncept utvecklat av den nordiska visningsorganisationen Doc Lounge, som sedan 2006 arbetat med evenemang, lansering och alternativ distribution av nya dokumentärfilmer. Genom Doc Lounge Live ger vi biografer, kulturhus och bibliotek chansen att ta del av interaktiva livesändningar och dokumentärfilm i världsklass. Doc Lounge Live utvecklas i samarbete med DIGISCEN® och sändningarna produceras av Strobemedia.
Efter en regional release i Skåne hösten 2015 lanserades konceptet över hela landet med sändningen av Den Unge Zlatan och följs upp av sändningen av A Good American. Därefter följer ytterligare tillfällen under hösten 2016.


Visa större karta

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.