• Kategori:
  • Hemsida: http://www.sagohuset.nu
  • Artist / Medverkande: av Daniel Pennac

DEN SJÄTTE KONTINENTEN

Hur kan en familj besatt av renhet, bli en källa till så mycket skräp? Följ med på en episk tidsresa där vi skrattar oss mot undergången.

Daniel Pennacs humoristiska pjäs Den sjätte kontinenten behandlar den multinationella industrins framväxt under 1900-talet och konsekvenserna av människans rovdrift på naturen. Pjäsen är en satir över hur västvärldens strävan efter hög levnadsstandard har lett till att sopor släppts ut i världshaven i en sådan omfattning att skräpet nu bildar en hel kontinent – den sjätte kontinenten. Daniel Pennac är en av Frankrikes främsta författare för barn och unga och Den sjätte kontinenten uruppfördes 2012 i Paris. Detta blir pjäsens Sverigepremiär.

Målgrupp från 15 år

Manus: Daniel Pennac
Översättning: Peter Wahlqvist
Regi: Ida Wallfelt
Scenografi: Marta Cicionesi
Kostym/ mask: Sandra Haraldsen
Musik: Minna Weurlander
Ljusdesign: Mikael Wellershaus
I rollerna: Jerk Olsson Westin Elin Rusk Märta Lundin Niclas Fransson Pär Malmström Sandra Redlaff

I foajén visas en tvärvetenskaplig utställning om plaster i våra hav som en del av ett unikt samarbetsprojekt mellan Teater Sagohuset, Lunds universitet och aktörer inom vatten och miljö i närområdet. Utställningen ingår i biljettpriset och öppnar 90 minuter innan föreställning.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.