• Kategori:
  • Hemsida: http://www.jazzimalmo.com

Anna Lundqvist Quintet

Jazzsångerskan och kompositören Anna Lundqvist kommer till Victoriateatern med sin göteborgsbaserade kvintett, förstärkt av malmömusikern, gitarristen Krister Jonsson. Musiken denna kväll kommer bl a från nya albumet MEWE, en kraftfull skiva, med ett nytt instrumentalt ordlöst sound från Lundqvist, som både ger en känsla av lugn och rastlöshet med en hint av surrealism.

Jazz i Malmös medlemmar går gratis på denna konsert.

Hösten 2017 släppte Anna Lundqvist sin femte, MEWE, skiva med kvintetten och lät Krister Jonsson gästa. Den kombon blev magisk och det tyckte också publiken och jazzrecensenterna, speciellt de utländska. Digjazz gav bandet 5 av 5 i betyg och MEWE mottog också fonogramstöd för produktionen. Kvällens material är från den nya skivan, blandat med äldre hits från bandets repertoar.

Vad är det som gör MEWE så speciell? Det mest uppenbara är att musiken är helt instrumental, sången ordlös och Anna har klivit ett steg tillbaka i rollen som sångare. Dock har hon klivit fram ett steg som kompositör och låter de nya kompositionerna och arrangemangen tala i harmonik och form. MEWE beskriver tre år av självreflektion, om relationer och vår samtid och omvärld. Musiken griper tag och är både intensiv och meditativ - samtidig.

Anna Lundqvist Quintet är: Fabian Kallerdahl - piano, Mattias Grönroos - kontrabas/elbas, Jon-Erik Björänge - trummor/percussion, Björn Almgren - tenor/sopransaxofon och Anna Lundqvist - sång.

Pris: 170:-, Student: 70:-, Medlem Jazz i Malmö fri entré. I priset ingår garderobsavgift.

  • Inga bokningsbara tillfällen

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.